search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:28
MENU CLOSE

«Εμφύλιος» στο Mega – Πρόταση για αυτοδιαχείριση

24.09.2016 08:15
Τέλος από τον ΣΚΑΪ ο Παντελής Καψής - Media

 

Μπορεί το Mega να θυμίζει πλέον… νεκροταφείο, καθώς στις εγκαταστάσεις του πατάνε το πόδι τους σχεδόν αποκλειστικά διοικητικοί υπάλληλοι, ωστόσο σε εξέλιξη βρίσκεται ένας εμφύλιος μεταξύ των εργαζόμενων στο κανάλι. Με επικεφαλής τον υπεύθυνο επικοινωνίας Χάρη Γούλιο, μια ομάδα κυρίως διοικητικών υπαλλήλων σε συνεργασία με ελάχιστους τεχνικούς δίνει μάχη προκειμένου η εικόνα που προβάλλεται προς τα έξω να είναι πως το κανάλι είναι ακόμα ζωντανό.

Τα σποτάκια που παίζουν όμως και δείχνουν ότι το Mega βρίσκεται ακόμα στη ζωή όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά και έχουν προκαλέσει τον έντονο εκνευρισμό μεγάλης μερίδας εργαζόμενων, που έχουν ήδη προχωρήσει σε επισχέσεις. Και αυτό γιατί θεωρούν πως έτσι παίζεται το παιχνίδι της διοίκησης του καναλιού δημιουργώντας στον κόσμο μια «μαγική εικόνα», που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.

«Μόνο θυμηδία προκαλούν τα σποτάκια αυτά, που λένε ότι είμαστε η πιο υγιώς δανειοδοτημένη επιχείρηση, αλλά δεν κάνουν κουβέντα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που τη συζητούσαν επί ενάμιση χρόνο, αλλά δεν την έκαναν ποτέ», έλεγε στο «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, γνωστός δημοσιογράφος του καναλιού, από εκείνους που διαφωνούν με την τακτική που ακολουθείται από τον υπεύθυνο επικοινωνίας και τους συνεργάτες του.

Επιτροπή «αυτοδιαχείρισης»

Την ίδια ώρα, στο κανάλι έγινε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί επιτροπή «αυτοδιαχείρισης» του Mega μετά από πρόταση που έκαναν στελέχη, ανάμεσα στα οποία και ο ανταποκριτής στη Μόσχα Θανάσης Αυγερινός.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός ανταποκριτής πρότεινε -μέσω Skype- από τη ρωσική πρωτεύουσα, σε συνέλευση στην οποία πήρε μέρος ένας πολύ μικρός αριθμός δημοσιογράφος, με την παρουσία όμως του διευθυντή ειδήσεων Μανώλη Καψή, να δημιουργηθεί μια απεργιακή συντονιστική επιτροπή, η οποία θα βγάζει καθημερινά ένα δελτίο ειδήσεων, στο οποίο, πέρα από την επικαιρότητα, θα προβάλλονται και τα αιτήματα δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών. Μάλιστα ευθέως ζήτησε από τον Μανώλη Καψή να παραιτηθεί, γιατί είναι διευθυντής ειδήσεων σε «ανύπαρκτα δελτία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η πρόταση Αυγερινού δεν έγινε αποδεκτή από τους παρόντες, ενώ και ο ίδιος ο Μανώλης Καψής αντέδρασε έντονα λέγοντας πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί καθώς μια παραίτησή του θα σήμαινε πως θα τελείωνε οριστικά το τμήμα ειδήσεων και αυτό θα έκανε τις Τράπεζες να μπουν μια ώρα αρχύτερα στο κανάλι, με αποτέλεσμα όλα να τελειώσουν σύντομα.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι ο Μανώλης Καψής επιμένει να πηγαίνει καθημερινά στο κανάλι και μάλιστα με το αυτοκίνητο που του έχει παραχωρήσει το Mega, όλοι οι εργαζόμενοι που διαθέτουν εταιρικά τηλέφωνα ειδοποιήθηκαν από την εταιρεία με την οποία συνεργάζεται το κανάλι πως οι λογαριασμοί έχουν σταματήσει να πληρώνονται και θα πρέπει να διακοπεί η σύνδεσή τους, εκτός αν θέλουν οι ίδιοι να τα κρατήσουν ως προσωπικά. Ήταν άλλη μια κίνηση που επιβεβαιώνει ότι η πορεία προς το λουκέτο είναι χωρίς επιστροφή και διαψεύδει τους ελάχιστους εναπομείναντες αισιόδοξους, ανάμεσα στους οποίους και τον διευθυντή ειδήσεων του καναλιού. 

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:25