27/10/2020 22:29:28

Νέα δημοσκόπηση δίνει πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ με 4,2 μονάδες - Εκτός βουλής Ποτάμι, Λεβέντης

Νέα δημοσκόπηση δίνει πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ με 4,2 μονάδες - Εκτός βουλής Ποτάμι, Λεβέντης - Media

 

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ, µε 4,2 µονάδες διαφορά από τη Ν∆, καταγράφει δημοσκόπηση της Bridging Europe για την εφημερίδα «ΤΟ ΧΩΝΙ», μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τον διαγωνισμό για τις αδειοδοτήσεις των καναλιών. 

Πιο συγκεκριμένα:

  • Πρώτο κόµµα ο ΣΥΡΙΖΑ, µε 22,4%.
  • ∆εύτερο κόµµα η Ν∆, µε 18,2%.
  • Η διαφορά αυτή τη στιγµή είναι στις 4,2 µονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό είναι ένα αποτέλεσµα, µε 26% αναποφάσιστους. Που σηµαίνει ότι, µε τη σχετική αναγωγή, η µεταξύ τους διαφορά µεγαλώνει και άλλο.
  • Τρίτο κόµµα το ΚΚΕ, µε 7,4%.
  • Τέταρτο κόµµα η Χρυσή Αυγή, µε 7,1%.
  • Πέµπτο κόµµα το ΠΑΣΟΚ, µε 4,9%.
  • Εκτο κόµµα οι ΑΝΕΛ, µε 3,2%.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Βασίλης Λεβέντης µετριούνται κάτω του ορίου. Το Ποτάµι πιάνει 1,1%. Αντίθετα, η Ένωση Κεντρώων είναι στο 2,2%, πάνω από τη Λαϊκή Ενότητα (2,1%) αλλά κάτω από την Πλεύση Ελευθερίας, της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που µετριέται στο 2,5%.

Κάτω από το όριο του 3% 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Βασίλης Λεβέντης µετριούνται κάτω του ορίου. Το Ποτάµι πιάνει 1,1%. Αντίθετα, η Ενωση Κεντρώων είναι στο 2,2%, πάνω από τη Λαϊκή Ενότητα (2,1%) αλλά κάτω από την Πλεύση Ελευθερίας, της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που µετριέται στο 2,5%.

«Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές»

Τη στιγμή που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητά επιτακτικά εκλογές, αναφέροντας μάλιστα πως αυτό είναι που θέλει ο λαός, μόλις το 31% λέει «Ναι» στην προσφυγή στις κάλπες. 

Σε επίπεδα απόλυτης πλειοψηφίας (55%), ο ελληνικός λαός απορρίπτει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θεωρώντας ότι αυτή τη στιγµή προς το συµφέρον της χώρας είναι η ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης.

  • Να δοθούν στην κοινωνία τα 246 εκατ. ευρώ ζητάει το 75%
  • Στο θέµα του διαγωνισµού για τις άδειες, το διακύβευµα εξαρχής ήταν τα χρήµατα που θα µαζευτούν για το δηµόσιο. Για αυτό η κυβέρνηση σχεδίασε µ’ αυτό τον τρόπο την τελική δηµοπρασία. Για να φτάσει στο υψηλότερο δυνατό τίµηµα.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως τα 246 εκατοµµύρια θα δοθούν σε ευάλωτες κοινωνικές οµάδες.

Το αποτέλεσµα της έρευνας είναι απολύτως ενδεικτικό: Τρεις στους τέσσερις Ελληνες συµφωνούν µε τον Αλέξη Τσίπρα. 

Προβάδισμα 12,5% δίνει πάντως δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.