search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:09
MENU CLOSE

Αίγυπτος: Επτά άνδρες καταδικάστηκαν σε θάνατο για τη δολοφονία αξιωματικού

24.09.2016 15:51
Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 84χρονος για σεξουαλική παρενόχληση 15χρονης - Media

 

Σε θάνατο καταδικάστηκαν σήμερα επτά άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία ενός στρατηγού της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των ταραχών που ακολούθησαν την ανατροπή του εκλεγμένου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό, το καλοκαίρι του 2013.

Το δικαστήριο του Καΐρου που εξέταζε την υπόθεση επέβαλε την ποινή του θανάτου δι’ απαγχονισμού σε επτά από τους κατηγορούμενους, καταδίκασε άλλους πέντε σε κάθειρξη 10 ετών ενώ ένας συγκατηγορούμενός τους αθωώθηκε.

Όλοι οι κατηγορούμενοι μπορούν να ασκήσουν έφεση στην ποινή τους.

Το ιστορικό

Ο στρατηγός Νάμπιλ Φάραγκ σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο στήθος τον Σεπτέμβριο του 2013, κατά τη διάρκεια επιδρομής της αστυνομίας στο χωριό Κερντάσα, κοντά στο Κάιρο, όπου είχε καταφύγει ο Μόρσι μετά την καθαίρεσή του από τον πρώην αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων και νυν πρόεδρο της Αιγύπτου, τον Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Μετά την ανατροπή του Μόρσι πολλοί υποστηρικτές του διώχθηκαν και χιλιάδες φυλακίστηκαν. Τα αιγυπτιακά δικαστήρια έχουν καταδικάσει εκατοντάδες ανθρώπους σε θάνατο, ωστόσο μόνο επτά έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα καθώς οι υπόλοιποι είχαν το δικαίωμα να εφεσιβάλουν την ποινή τους για να δικαστούν ξανά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:09