search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:47
MENU CLOSE

Πύργος: Έρχονται οι on line λαϊκές αγορές;

25.09.2016 12:03
ΕΛ.ΑΣ.: Ξεπερνούν τα 2,9 εκατομμύρια ευρώ τα κέρδη της μαφίας των λαϊκών αγορών - Media

 

Βαρύτητα στην ηλεκτρονική οργάνωση των λαϊκών αγορών, ένα σύστημα που, όπως φαίνεται, λειτουργεί άψογα, ως προς το εισπρακτικό κομμάτι, το τελευταίο έτος, έχει δώσει, η Δημοτική Επιχείρηση Πύργου Α.Ε.-ΟΤΑ, με πρόεδρο τον Νίκο Δουφεξή, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα, έκανε την παρουσίαση της δράσης της ΔΕΠ, στο προκαθορισμένο δημοτικό συμβούλιο Πύργου.

Εκεί, ο κ. Δουφεξής, ανακοίνωσε πως από το έτος 2015 και με σκοπό την αποφυγή της συσώρευσης χρεών – κάτι που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα έτη – έχει εφαρμοσθεί με επιτυχία η είσπραξη του τέλους συμμετοχής να γίνεται σε κάθε λαϊκή αγορά και όχι μία φορά το χρόνο.

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Δουφεξή, είχε ως αποτέλεσμα, μόλις μέσα σε ένα χρόνο, το ταμειακό υπόλοιπο της Επιχείρησης να αυξηθεί από 9 χιλ. ευρώ περίπου που ήταν το 2014 σε 57 χιλ. ευρώ περίπου το 2015 ενώ στην αύξηση αυτή σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ρευστοποίηση των απαιτήσεων της ΔΕΠ από τρίτους, των χρεών δηλαδή που είχαν σωρευτεί κατά τα προηγούμενα χρόνια.

«Κατά το 2015 δώσαμε βαρύτητα στην ηλεκτρονική οργάνωση των λαϊκών αγορών ώστε να αποφύγουμε επανάληψη του φαινομένου της ανεξέλεγκτης συσώρρευσης χρεών των εμπόρων και των παραγωγών. Για το σκοπό αυτό εφαρμόσαμε την είσπραξη του τέλους συμμετοχής σε κάθε λαϊκή και όχι μία φορά τον χρόνο, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι εισπράττουν επι τόπου με ηλεκτρονικά μέσα, που είναι συνδεδεμένα on line με τον υπολογιστή της επιχείρησης και ενημερώνεται ταυτόχρονα το ταμείο της εταιρείας και όλοι οι λογαριασμοί γενικής λογιστικής που απασχολούν αυτή την δραστηριότητα», επεσήμανε ο κ. Δουφεξής.

Νέες θέσεις για νέες άδειες

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο κ. Δουφεξής, στόχος της Δημοτικής Επιχείρησης Πύργου, είναι η εφαρμογή ενός νέου σχεδίου, το οποίο θα περιλαμβάνει την δημιουργία νέων χώρων ανάπτυξης των λαϊκών αγορών ώστε, όπως επεσήμανε, να μπορέσει ο δήμος του Πύργου να εκδώσει νέες άδειες αποκλειστικά σε δημότες.

«Οι δημότες του δήμου Πύργου ευρύτερα σχεδόν έχουν αποκλεισθεί από την συμμετοχή τους στις λαϊκές αγορές γιατί η μεθοδολογία που ακολουθούσε κατά το παρελθόν η δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, οι περιφέρειες, ισοπέδωσαν τα πάντα και δεν μπορεί να εφαρμοσθεί η αρχή που επιβάλλεται να εφαρμόζεται στους δήμους, πρώτα να εξυπηρετούνται οι δημότες κάθε δήμου και οι αγρότες παραγωγοί και οι αγρότες έμποροι και οι έμποροι βιομηχανικών προϊόντων. Αυτό θα προσπαθήσουμε να το υπερκεράσουμε δημιουργώντας νέες θέσεις που θα πρέπει αποκλειστικά να τις χορηγήσει ο δήμος», εξήγησε ο κ. Δουφεξής.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΕΠ Α.Ε.-ΟΤΑ, σημείωσε πως σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Επιχείρηση με την αδυναμία αστυνόμευσης των λαϊκών αγορών. Και αυτό εξαιτίας της έλλειψης δυνατότητας της δημοτικής αστυνομίας – που επανασυστάθηκε στον δήμο Πύργου – να κάνει ελέγχους για το παρεμπόριο και με αφορμή ότι το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, δεν δύναται να διαθέσει προσωπικό εξαιτίας ελλείψεων που αντιμετωπίζει.

«Καλό είναι να επιδιωχθεί και να ρυθμισθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το θέμα αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας, να μπορεί να κάνει την αστυνόμευση των λαϊκών αγορών του δήμου», κατέληξε. 

Πηγή: patrisnews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:46