search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:23
MENU CLOSE

Η… κολοκυθιά της αντιτρομοκρατικής

03.12.2009 11:45
Η... κολοκυθιά της αντιτρομοκρατικής - Media

Δεν σταματά να εκπλήσσει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Επαναστατικός Αγώνας. Μετά την προκήρυξη στο «Π» (19 Νοεμβρίου), την οποία για πρώτη φορά δεν συνόδευσε με κάποιο χτύπημα, έστειλε νέο κείμενο, το οποίο επίσης δεν αποσκοπούσε στην ανάληψη ευθύ νης για κάποια ενέργειά του. Αυτή τη φορά, ακρι βώς μία εβδομάδα αργότερα (26 Νοεμβρίου), στην «Ελευθεροτυπία», για να απαντήσει ουσι αστικά σε έναν πλαγιότιτλο της ανάλυσης της εφημερίδας για την προκήρυξη που είχε σταλεί στο «Π».

Δεν σταματά να εκπλήσσει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Επαναστατικός Αγώνας. Μετά την προκήρυξη στο «Π» (19 Νοεμβρίου), την οποία για πρώτη φορά δεν συνόδευσε με κάποιο χτύπημα, έστειλε νέο κείμενο, το οποίο επίσης δεν αποσκοπούσε στην ανάληψη ευθύ νης για κάποια ενέργειά του. Αυτή τη φορά, ακρι βώς μία εβδομάδα αργότερα (26 Νοεμβρίου), στην «Ελευθεροτυπία», για να απαντήσει ουσι αστικά σε έναν πλαγιότιτλο της ανάλυσης της εφημερίδας για την προκήρυξη που είχε σταλεί στο «Π».

Την ίδια ώρα, στα… άδυτα των αντιτρομοκρα τικών επιτελείων, παρασκευάζεται η σούπα μέσα στην οποία αναδεύονται σενάρια επί σεναρίων για διαπλοκή του αντάρτικου πόλης – ή της «νεο τρομοκρατίας», αν προτιμάτε τον αστυνομικό όρο που αποποιείται μετά βδελυγμίας ο Ε.Α. – με το οργανωμένο έγκλημα και τα ναρκωτικά.

Από την άλλη, οι φωστήρες της υπηρεσίας και οι μέντορές τους, έπειτα από την επίμονη άρνη ση του Αγώνα να αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση με 100 σφαίρες στην Αγία Παρασκευή, επιχειρούν με αμιγώς επιστημονική μέθοδο (μασώντας δαφνόφυλλα) να προσδιορίσουν την ταυτότητα της οργάνωσης που κρύβεται πίσω από το παραλίγο μακελειό. Ελλείψει άλλης, έχουν καταλήξει στη Σέχτα Επαναστατών. Για τέτοιου βάθους ανάλυση μιλάμε. Λέτε πάλι να συγχέεται η έρευνα με τη… Eurovision ή με ημί γυμνες φωτογραφίες σε γιάφκες;


Για τον… πλαγιότιτλο

Έξι ημέρες μετά την ανάλυση της προκήρυξης από την «Ελευθεροτυπία», η εφημερίδα δημοσί ευσε την απάντηση της οργάνωσης για κάποια επιμέρους σημεία που παρουσιάζουν ενδιαφέ ρον.

«Στις 20 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία άρθρο του αστυνομικού συντά κτη Μαρνέλλου σχετικό με την τελευταία προ κήρυξή μας που στείλαμε στο “Ποντίκι” και το οποίο αναφέρει με έντονα γράμματα, εντός εισα γωγικών και εν είδει δεύτερης επικεφαλίδας: “Δεν χτυπήσαμε εμείς στην Αγ. Παρασκευή με 100 σφαίρες – έχουμε πολιτική επαναστατική δράση και όχι εγκληματική”.

Κάποιος που δεν έχει διαβάσει την προκήρυξή μας θα μπορούσε κατ’ αρχήν να βγάλει το συμπέ ρασμα ότι η συγκεκριμένη φράση υπάρχει μέσα στο κείμενό μας, κάτι που δεν ισχύει. Το δεύτερο μισό της φράσης συνάδει με το νόημα του κει μένου, όμως το πρώτο δεν έχει καμία σχέση με αυτά που έχουμε γράψει. Όλη η φράση συνολικά προδιαθέτει τον αναγνώστη να βγάλει το συμπέ ρασμα πως θεωρούμε εγκληματική και όχι επα ναστατική την επίθεση εναντίον του τμήματος της Αγίας Παρασκευής».

Ο συντάκτης του κειμένου του Ε.Α., πάντως, δεν διστάζει να επαναληφθεί όχι μία, αλλά δύο ακόμη φορές. Μάλλον έχει τους λόγους του:

«Το πρώτο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι στην προκήρυξή μας δεν χρησιμοποιή σαμε πουθενά τη φράση: “Δεν χτυπήσαμε εμείς στην Αγ. Παρασκευή με 100 σφαίρες”. Και δεν το κάναμε αυτό γιατί με την προκήρυξή μας δεν είχαμε σκοπό να διαχωριστούμε από ενέργειες που κάνουν άλλοι αγωνιστές… Το δεύτερο και πιο σημαντικό που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι η διατύπωση της φράσης “δεν χτυπή σαμε εμείς στην Αγ. Παρασκευή με 100 σφαίρες – έχουμε πολιτική επαναστατική δράση και όχι εγκληματική” αφήνει πολλά περιθώρια παρερμη νειών…

Τελικά από αυτή τη φράση μπορεί κάποιος να συμπεράνει πως εμείς θεωρούμε εγκλημα τική την επίθεση στην Αγ. Παρασκευή, κάτι που για μας είναι όχι μόνο αδιανόητο, αλλά και αντιφατικό, αφού και εμείς έχουμε πραγματο ποιήσει τέτοιου είδους επιθέσεις όπως στο Α.Τ. Περισσού, σε αστυνομική κλούβα στο Γουδί και στα ΜΑΤ στο υπουργείο Πολιτισμού».


Σέχτα ή άλλοι;

Από τη στιγμή που ο Αγώνας έδωσε μια πρώτη απάντηση στον γρίφο για το ποια οργάνωση… δεν κρύβεται πίσω από την αιματηρή επίθεση της 27ης Οκτωβρίου, στην αντιτρομοκρατική άρχισαν πάλι τα περίπλοκα σενάρια. Και η λύση βρέθηκε με την καταφυγή στην… κολοκυθιά.

u Αφού δεν είναι ο Αγώνας, λένε, θα είναι η Σέχτα.

u Και γιατί να είναι η Σέχτα; θα λέγαμε εμείς. Κι αν είναι, γιατί δεν έχει αναλάβει, κάτι που έκανε στα προηγούμενα τρία χτυπήματα, με διαφορά λίγων μόνο ημερών, με ισάριθμες προκηρύξεις στα «Νέα»;

u Και γιατί, σου ανταπαντά νε, να μην είναι μια καινούρ για οργάνωση, που – όπως αρέσκονται να διαδίδουν – φτιάχτηκε σε μια μυστική συνάντηση μελών της «νεοτρο μοκρατίας»;

Επειδή, όπως έχετε διαπιστώσει, καθόλου δεν γουστάρουμε να μετα φέρουμε «διαρροές» για άτομα που κάθε φορά η αντιτρομοκρα τική βάζει στο στόχαστρό της, θα περιοριστούμε σε μια αναφορά που θέλει στη συγκεκριμένη «σύναξη» να συμμετείχε πασίγνωστος αντι εξουσιαστής, που εμφανίζεται ως αποκομμένος από τη Σέχτα, τον οποίο μάλιστα διασυνδέουν με έναν αχταρμά που περιλαμβάνει και… φυλακές.

Κι αν απορείτε που κάνουμε έστω και «απαλή» αναφορά σε τέτοιου είδους σενάρια, είναι επειδή από εδώ αρχίζει να γυρνά η ανέμη του αντιτρο μοκρατικού «παραμυθιού» για την «ώσμωση» φυλακών και τρομοκρατίας.


Έγκλημα, ναρκωτικά, τρομοκρατία

Όλες αυτές οι αρρυθμίες που παρατηρούνται στην αντιτρομοκρατική αναγκάζουν τα σαΐνια της, καταπώς φαίνεται, να ξεδιπλώσουν πάλι τη γνωστή θεωρία περί συγκοινωνούντων δοχείων.

Πριν από λίγες ημέρες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, ο Χρυσοχοΐδης απεφάνθη εκ νέου: «Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της τρομοκρατίας έχει υποστεί μια μετάλλαξη, είναι συνδεδεμένο με το οργανωμένο έγκλημα με διακίνηση χρημάτων, είναι διασυνδεδεμένο με ποινικούς οι οποίοι κατευθύνουν ένα κομμάτι της τρομοκρατίας ή της λεγόμενης τρομοκρατίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν βίαιες ενέργειες σε βάρος νεαρών αστυνομικών και άλλων στόχων. Η πρόθεσή μας είναι όλο αυτό το νέο φαινόμενο να το καταπολε μήσουμε».

Η συνέντευξη δόθηκε στις 30 Νοεμβρίου και μάλλον αποτελεί την απάντηση σε όσα έγραφε ο Επαναστατικός Αγώνας στην προκήρυξη που δημοσίευσε το «Π» προ δύο εβδομάδων:

«Σε αυτή την πολιτική εντάσσεται η “αντιτρο μοκρατική” πολιτική της κυβέρνησης, όπου κυριαρχεί η απεγνωσμένη προσπάθεια του Χρυσοχοΐδη να πείσει την κοινωνία πως είναι “μη πολιτική” η επαναστατική δράση. Γελά πραγμα τικά το πανελλήνιο με τις φανερά αγχωμένες προσπάθειές του να σπιλώσει την επαναστατική δράση όταν με μια αξιοπερίεργη εμμο νή επαναλαμβάνει συνεχώς πως “η τρομοκρατία είναι παρακλάδι του κοινού εγκλήματος”, άποψη με την οποία διαφωνούν ακόμα και οι συνάδελφοί του στο ΠΑΣΟΚ». Πάνω λοιπόν σε όλα αυτά τα σχή ματα βάλθηκε να συνθέσει το αντιτρο μοκρατικό επιτελείο το σενάριο για το πώς διαπλέκεται η τρομοκρατία με το κοινό οργανωμένο έγκλημα και τα ναρκωτικά. Μόνο που η ιστορία φαίνεται να μπάζει… δράκους.

Η αρχή έγινε όταν επιχειρήθηκε να συνδεθεί η σύλληψη, κατόπιν καταδίωξης έξω από το Πόρτο Ράφτη στις 30 Οκτωβρίου, ενός 45χρνου άνδρα, ο οποίος πιάστηκε ενώ… πήγαινε με συνεργό του για ληστεία, όπως αφέθηκε να διαρ ρεύσει, σε οικονομικό στόχο της περιοχής.

Όταν, λέει, ο συγκεκριμένος ύποπτος ήταν έγκλειστος στις φυλακές των Διαβατών Θεσσαλονίκης (κρατήστε τα Διαβατά, διότι θα τα δούμε πολλές φορές στο μέλλον), είχε πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες με άτομο που εκτιμά ται ότι συσχετίζεται με ένοπλες οργανώσεις, ενώ δέχτηκε κατ’ επανάληψη επισκέψεις ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, με τα οποία έκλεισε συμφωνίες για προμήθειες οπλισμού. Τόσο απρο κάλυπτα κι αυτοί οι μπαγάσηδες!

Τώρα γιατί πιάστηκε στο Πόρτο Ράφτη με… δανεικό ρεβόλβερ, ενώ έχει τέτοια διαθεσιμότητα οπλισμού, είναι ένα ερώτημα στο οποίο δεν μπο ρούμε να σας απαντήσουμε. Ούτε και οι Σέρλοκ. Για να μην ξεχαστούμε: Ο 45χρονος είναι χρόνιος χρήστης ναρκωτικών.

Μετά τα Διαβατά βάλτε ως δεύτερο «κρατού μενο» στο χέρι και τις φυλακές της Λάρισας, διότι εκεί λένε ότι… πέρασε σημαντικό μέρος της θητεί ας του ένα άτομο που παρουσιάζεται ως σκληρός κακοποιός με φόνο στην πλάτη, διακίνηση ναρ κωτικών και ληστείες, ο οποίος έχει τουλάχιστον τρεις αποθήκες με όπλα, από τις οποίες εξοπλίζε ται το νέο αντάρτικο πόλε ων. Μάλιστα πιθανολο γούν ότι επίκειται αποστο λή νέας παρτίδας, η οποία θα… «αξιοποιηθεί» εν όψει της επετείου της δολο φονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Και αφού «έδεσαν» τη συνταγή για το γλυκό με πολλές δόσεις φυλα κών, κοινού εγκλήματος και ναρκωτικών, είπαν να το πασπαλίσουν με οργανωμένο έγκλημα: Αεικίνητος αναρχικός, που πρωτοστατεί στην ανακά λυψη πηγών προμήθειας όπλων και εκρηκτικών, έχει κάνει προμήθεια καλάσνικοφ από άτομο το οποίο πρόσφατα συνελήφθη και κατηγορήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε γράφοντας πολλά ακόμη από τα φοβερά και τρομερά που επικαλούνται οι αντιτρομοκρατικάριοι, αλλά όσο προχωράει κανείς τόσο το πράμα χάνει την αξία του. Μια απορία μόνον: Αφού έχουν τόσο πολλά στοιχεία, γιατί δεν τους πιάνουν; Έλα ντε…

 

Το DNA στην κάννη της κριτικής

Ας δούμε όμως και μια τελευταία σχετική παράμε τρο. Πολύς λόγος γίνεται κάθε φορά, έπειτα από επι θέσεις, για DNA και άλλα στοιχεία. Επειδή λοιπόν στο προηγούμενο φύλλο κάναμε αναφορές σε κοινά επιχειρήματα που χρησι μοποίησε κατά καιρούς ο συντάκτης των προκηρύξεων του Αγώνα με εκεί νον της 17Ν, να πώς ο τελευταίος είχε μιλήσει για τους γενετικούς κλώνους μελών της οργάνωσης που περιήλθαν στην κατοχή της αστυνομίας. Είχε μάλιστα αφιερώσει ολόκληρο εδάφιο στο δεύτερο υστερόγραφο της προκήρυξης τον Μάρτιο του 2000 με την οποία ανέλαβε η οργά νωση την ευθύνη για τη δολοφονία του Βρετανού στρατιωτικού ακόλουθου Στίβεν Σόντερς:

«Μετά την τελευταία μας ενέργεια ενάντια στην κατοικία του Γερμανού Πρέσβη το Mάη, η σκευωρία πήρε νέα μορφή. Το γεγονός ότι ένα σχεδόν χρόνο μετά οι ασφαλίτικοι μηχανισμοί εξακολουθούν να παραμυθιάζουν μιλώντας για μέλος της 17N που τραυματίστηκε, για κηλίδες αίματος και για DNA δείχνει ότι όλα αυτά ήταν προσχεδιασμένα με βάση προηγούμενη ενέργειά μας πανομοιότυπη.

Στις 2 Nοέμβρη του ’91 χτυπήσαμε κλούβα των MAT που φύλαγε τα γραφεία του ΠAΣΟK στη Xαριλάου Tρικούπη με την ίδια ακριβώς τεχνι κή… Και τότε ο σωλήνας άνοιξε μόλις εκτοξεύτη κε η ρουκέτα και τον εγκαταλείψαμε επί τόπου, όπως ήταν σχεδιασμένο. Και τότε η αστυνομία είχε μιλήσει για τραυματία κι είχε ερευνήσει νοσοκομεία, ενώ βέβαια δεν υπήρχε κανένας τραυματίας…

Έχουν, λένε, το DNA ενός μέλους της 17N, αλλά δεν μπορούν να το εκμεταλλευτούν άμεσα ελέγχοντας 10 εκατομμύρια Έλληνες. Φαίνεται ότι οι αμερικάνοι περνάνε τον κόσμο για ηλίθιο. Απ’ τη μια ισχυρίζονται ότι κατέχουν ολιγομελή λίστα μελών κι απ’ την άλλη μιλάνε για όλο τον πληθυσμό».

Με λίγα λόγια; Πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:21