search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:14
MENU CLOSE

Διαβεβαιώσεις Παππά: Στην ώρα της η δόση του Οκτωβρίου – Ολοκληρώσαμε τις δυσκολότερες μεταρρυθμίσεις

26.09.2016 08:00
Παππάς: O κ. Μητσοτάκης έκανε «γαργάρα» όσα είχε πει αρχικά  - Media

 

Oι μεταρρυθμίσεις που έγιναν ήταν οι δυσκολότερες από πολιτικής απόψεως, οι υπόλοιπες βρίσκονται σε καλό δρόμο και είναι λιγότερο αμφιλεγόμενες, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην σημερινή Handelsblatt. Πρόσθεσε εξάλλου ότι τίποτα δεν εμποδίζει την καταβολή της επόμενης δόσης των δανείων ύψους 2,8 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. “Δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις όπως πέρυσι, αυτό είναι αναμφισβήτητο” , όπως τόνισε στη γερμανική οικονομική εφημερίδα ο Νίκος Παππάς.

Ιδιωτικοποίησεις όπως εκείνες των αεροδρομίων ή του λιμένος Πειραιώς αποδεικνύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση τηρεί τι δεσμεύσεις της, όπως επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας. Επίσης, πρόσθεσε, χάρη στις νέες διαπραγματεύσεις για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων εξοικονομήθηκαν 750 εκατομμύρια ευρώ, η δε πώληση των αδειών σε τηλεοπτικούς σταθμούς συνεισέφερε 250 εκατομμύρια ευρώ. “Παλαιότερα αντί του πλειστηριασμού (για τις τηλεοπτικές άδειες) υπήρχε ένα είδος καρτέλ ιδιωτών παρόχων, αυτό το αλλάξαμε”, είπε ο υπουργός Επικρατείας στη Handelsblatt.

Η εφημερίδα αναφέρεται χιουμοριστικά και στο #perouka_gate, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Η κρίση κυνηγά τον Νίκο Παππά μέχρι τις ΗΠΑ. Ο Έλληνας υπουργός Επικρατείας τραβά τα μαλλιά του ανταποκριτή της Handelsblatt στη Νέα Υόρκη. “Α! ώστε είναι αληθινά”, λέει. Πρόκειται για έναν υπαινιγμό σε ρεπόρτερ της τηλεόρασης οι οποίοι μεταμφιεσμένοι με περούκα και γυαλιά ηλίου τον ακολουθούσαν στη σύνοδο του ΟΗΕ. Ήθελαν να αποδείξουν ότι κάνει ταξίδι αναψυχής, εις μάτην όμως».

Με αυτόν τον τρόπο η γερμανική εφημερίδα προλογίζει τη συνέντευξη του κ. Παππά, στην οποία ο υπουργός Επικρατείας για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας είπε: «Είναι σε καλό δρόμο. Προς το παρόν αναμένουμε το πόρισμα μιας ανεξάρτητης αρχής. Με την κρίση η αγορά εργασίας στην Ελλάδα έχει εκτροχιαστεί. Πρέπει να ακολουθήσουμε έναν πρακτικό δρόμο και να μην αφεθούμε να καθοδηγηθούμε από μια ιδεολογία, σύμφωνα με την οποία η ελεύθερη αγορά εργασίας οδηγεί αυτομάτως στην ανάπτυξη. Επ΄ αυτού δεν υπάρχει καμιά ιστορική απόδειξη. Έχουμε στην Ελλάδα ένα τεράστιο δυναμικό με εξαίρετα εκπαιδευμένους ανθρώπους, σε αυτό δεν έχουμε κανένα έλλειμμα, ωστόσο ορισμένοι -παρά τον νομικά κατοχυρωμένο κατώτατο μισθό- εργάζονται με μικρότερο. Οι πολίτες όμως πρέπει και να μπορούν να ζήσουν με αυτά που κερδίζουν».
 
Αναφερόμενος στις εκλογικές απώλειες της Άνγκελα Μέρκελ επισήμανε: «Φυσικά θέλουμε πολύ να κυβερνούν παντού στην Ευρώπη οι Σοσιαλδημοκράτες, όχι όμως με τίμημα να έχουν κέρδη ακροδεξιά κόμματα. Αυτό είναι ένας εφιάλτης».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:14