search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:41
MENU CLOSE

Βέλγιο: Την πρόοδο της Ελλάδας στο προσφυγικό τόνισε ο συντονιστής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας

27.09.2016 05:03
Βέλγιο: Την πρόοδο της Ελλάδας στο προσφυγικό τόνισε ο συντονιστής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας - Media

Την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο στην διαχείριση του προσφυγικού, τόνισε σήμερα σε ομάδα δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες ο συντονιστής από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας στην Ελλάδα Μάρτιν Φερβέι.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε διάστημα ενός έτους», ανέφερε ο Μάρτιν Φερβέι, επισημαίνοντας τη «στενή» και «καλή» συνεργασία με τις ελληνικές αρχές η οποία, όπως είπε «έχει βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου».

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας δεν κινδυνεύει από κατάρρευση, σημειώνοντας πως τόσο η ΕΕ όσο και η Τουρκία είναι «προσηλωμένες» στην εφαρμογή της, καθώς και ότι έχει φέρει αποτελέσματα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Επιτροπής, μέσα σε διάστημα 12 μηνών, οι επιστροφές στην Τουρκία έχουν αυξηθεί σημαντικά, από μόλις οκτώ το 2015 σε 676 μετά την υπογραφή της συμφωνίας, οι αφίξεις έχουν μειωθεί θεαματικά από 5.000 ημερησίως κατά μέσο όρο σε μόλις 100, έχουν φτιαχτεί δομές για την μόνιμη φιλοξενία 60.000 ανθρώπων στην Ελλάδα, ενώ βελτιώνεται και η απορρόφηση των κονδυλίων από την Ελλάδα. «Η Επιτροπή βοηθά τις ελληνικές αρχές να δημιουργήσουν τις κατάλληλες δομές, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα κεφάλαια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ο συντονιστής της ΕΕ, προσθέτοντας στα θετικά ότι οι μετεγκαταστάσεις αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα έχουν αρχίσει να αυξάνονται «δραματικά» τις «τελευταίες εβδομάδες και μήνες» και πως τα κράτη μέλη αυξάνουν τις θέσεις φιλοξενίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:40