16/11/2019 02:51:00

Παγκόσμιο ρεκόρ σούζας από τον Dougie Lampkin (Video)

Παγκόσμιο ρεκόρ σούζας από τον Dougie Lampkin (Video) - Media

 

Ο 12 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τράιαλ, Dougie Lampkin, ήθελε ανέκαθεν να το δοκιμάσει και στις 25 Σεπτεμβρίου, είχε την ευκαιρία παρότι ο καιρός τον ανάγκασε να αναβάλει την προσπάθεια και να την ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα.

 «Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο δύσκολο είναι», είχε δηλώσει ο Lampkin. «Πρέπει να αντιστρέψω εντελώς τους κανόνες μιας μοτοσικλέτας τράιαλ, να μάθω ένα νέο σπορ». Και το γεγονός ότι πήγαινε συνεχώς μπροστά του ένα camera car και η αντίθετη λωρίδα ήταν ανοιχτή στην κυκλοφορία, έκανε το πράγμα ακόμη πιο δύσκολο.

«Τα πόδια μου έχουν πεθάνει», είπε μετά τον τερματισμό. «Δεν ήξερα πού πήγαινα, δεν έβλεπα την ώρα να τελειώσει. Πάνω στο βουνό φυσούσε τρομακτικά. Από την αρχή ήταν απίστευτο. Τη σήκωσα στην εκκίνηση, άλλαξα ταχύτητες μέχρι την τελευταία σχέση, όπου ήθελα να είμαι, και παρά λίγο να μου πέσει. Χρειάστηκε χρόνος για να βρω το μυστικό…»

Για το εγχείρημα, ο Lampkin χρησιμοποίησε μια ειδικά τροποποιημένη μοτοσικλέτα τράιαλ Vertigo Ice Hell 300, με μονοκύλινδρο δίχρονο ψεκαστό κινητήρα 300 cc. Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα είχε δύο επιπλέον μαρσπιέ στον άξονα του πίσω τροχού, ένα δεύτερο πίσω φρένο κι ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ στον εμπρός τροχό, για να τον γυρίζει και να βοηθάει έτσι την ισορροπία στις χαμηλές ταχύτητες.

Πηγή: Drive

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.