search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:56
MENU CLOSE

Τα «μαζεύουν» οι «αντάρτες» Οικολόγοι – Θα ψηφίσουν κανονικά τη διάταξη για την ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ

27.09.2016 11:38
Τα «μαζεύουν» οι «αντάρτες» Οικολόγοι - Θα ψηφίσουν κανονικά τη διάταξη για την ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ - Media

 

Στροφή 180 μοιρών έκαναν τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς, οι οποίοι θα υπερψηφίσουν τελικά  τη διάταξη για την ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ.

Στη συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου  οι δύο Οικολόγοι Πράσινοι με τον ίδιο τον πρωθυπουργό – και όχι τελικά με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη – ο υπουργός και ο βουλευτής έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι η μεταβίβαση των δύο εταιρειών στο υπερταμείο δε σημαίνει απαραίτητα ιδιωτικοποίηση αλλά υπάρχουν τρόποι “αξιοποίησης” (πχ. αλλαγές στη λειτουργία αυτών των ΔΕΚΟ, στα οργανογράμματά τους κλπ). 

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον πρωθυπουργό οι δυο βουλευτές,σε δηλώσεις τους στη Βουλή ανέφεραν πως με την νομοτεχνική βελτίωση  που θα καταθέσει η κυβέρνηση στο υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο θα διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, παραπέμποντας μάλιστα στο Σύνταγμα και σε σχετική νομολογία.

Και οι δυο βουλευτές μίλησαν για μια επικοδομητική συζήτηση με τον πρωθυπουργό η οποία και «αποτυπώνεται» στην νομοθετική βελτίωση που θα υπάρξει. «Καμία διαφωνία δεν υπάρχει ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους. Το νερό θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης. «Η συζήτηση που έγινε είναι να υπάρξει νομοθετική βελτίωση προκειμένου να αποτυπώνεται και έτσι να είναι ήσυχη η κοινωνία ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να υπάρξει ιδιωτικοποίηση του νερού /οσο είμαστε εμείς κυβέρνησης», τόνισε μεταξύ άλλων, ο Γ. Τσιρώνης. Από την πλευρά του ο Γ. Δημαράς πρόσθεσε πως «στην αιτιολογική έκθεση και στο νόμο θα γίνεται αναφορά στην προστασία που παρέχεται στο δημόσιο χαρακτήρα του νερού».

Υπενθυμίζεται ότι είχε προϋπάρξει απόφαση του συντονιστικού των Οικολόγων Πράσινων να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:54