search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:05
MENU CLOSE

Μωράκι γεννήθηκε χωρίς μάτια – Το σπαρακτικό κλάμα της μητέρας του

27.09.2016 13:26
Το θαύμα της ζωής - Η καρδιά μικροσκοπικού νεογέννητου σταμάτησε για 40 λεπτά και επανήλθε (Photos) - Media

Το μωρό πάσχει από μια σπανιότατη ασθένεια που ονομάζεται ανοφθαλμία. Δεν μπορεί να ανιχνευτεί σε κανένα προγεννητικό έλεγχο. Οι κόγχες των ματιών του είναι άδειες.

 

 

Το μωρό πάσχει από μια σπανιότατη ασθένεια που ονομάζεται ανοφθαλμία. Δεν μπορεί να ανιχνευτεί σε κανένα προγεννητικό έλεγχο. Οι κόγχες των ματιών του είναι άδειες.

Η 30χρονη μητέρα Λου Πειχουα και ο σύζυγος της από το Γκουαντζου της Κίνας, περίμεναν πως και πως την ημέρα που θα γεννιόταν ο γιος τους. Η εγκυμοσύνη κυλούσε φυσιολογικά και όλες οι εξετάσεις έδειχναν πως θα γεννιόταν ένα υγιέστατο μωράκι.

Όμως το αγοράκι γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται ανοφθαλμία. Πρόκειται για αδυναμία του ιστού- που δημιουργεί τους βολβούς των ματιών – να αναπτυχθούν μέσα στη μήτρα. Χτυπά 30 νεογέννητα στα 10.000 και η όραση δεν αποκαθίσταται.

Τα ΜΜΕ στην Κίνα έχουν ασχοληθεί με το θέμα και μάλιστα έχουν ονομάσει το αγοράκι, «Το παιδί δίχως μάτια». Το αγοράκι θα μεταφερθεί σε άλλο μαιευτήριο για περισσότερες και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.

Η μητέρα του κυριολεκτικά σπαράζει κάθε μέρα επάνω από την κούνια του. Το μωρό σύμφωνα με τον πατέρα έχει φυσιολογική συμπεριφορά, γελάει, κλαίει, τρώει κανονικά, κοιμάται.  

Η μοναδική λύση για παιδιά με ανοφθαλμία είναι να τοποθετηθούν τεχνητοί οφθαλμοί που θα βοηθήσουν τα οστά να αναπτυχθούν κανονικά, και το παιδί να ανοίγει τα βλέφαρα του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24