search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:39
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Ακόμη ένας νεκρός άοπλος μαύρος άνδρας από πυρά αστυνομικών (Video)

28.09.2016 06:15
ΗΠΑ: Ακόμη ένας νεκρός άοπλος μαύρος άνδρας από πυρά αστυνομικών (Video) - Media

 

Ένας μαύρος άνδρας σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά στη Βόρεια Καλιφόρνια την Τρίτη το απόγευμα προκαλώντας την έντονη αντίδραση των μελών της κοινότητα που συγκεντρώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας για να διαμαρτυρηθούν.

Η αστυνομία του El Cajon είπε ότι δέχθηκε κλήση για να παρέμβει σε ένα χώρο στάθμευσης για έναν άνδρα που όπως ανέφεραν «δεν ήταν ο εαυτός του» και φερόταν επικίνδυνα όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και γα τους άλλους οδηγούς. Η αστυνομία είπε ότι ο άνδρας είναι στην ηλικία των 30 ετών και πέθανε μετά από πυροβολισμό αστυνομικού, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο αστυνομικός διευθυντής της πόλης είπε ότι ο άνδρας δέχθηκε πυροβολισμό όταν αρνήθηκε να ακολουθήσει τις εντολές του αστυνομικού που του ζητούσε να βγάλει το χέρι του από την τσέπη.

Βίντεο που ανέβηκε στο Facebook από την Rumbie Mubaiwa, την αδερφή του θύματος, την δείχνει να κλαίει καθώς υπήρξε μάρτυρας της δολοφονίας.

Η ίδια είπε ότι κάλεσε την αστυνομία για να την βοηθήσει, αλλά αυτοί σκότωσαν τον αδερφό της.

 

Η εισαγγελία έχει διατάξει έρευνα, αλλά αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι δεν θα έρεπε η αστυνομία να πυροβολήσει τον άνδρα, καθώς ήταν άοπλος και αντιμετώπιζε προβλήματα νοητικής υστέρησης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η αστυνομία κατέσχεσε τα κινητά τηλέφωνα των μαρτύρων, αλλά αυτή η πληροφορία διαψεύστηκε από την αστυνομία.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:31