search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:57
MENU CLOSE

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα «σκλάβα» των πιστωτών

28.09.2016 10:50
Βαρουφάκης: Η Νέα Δημοκρατία που χρειαζόμαστε - Media

 

Η Ελλάδα έχει γίνει «σκλάβα» των πιστωτών και έχει λιγότερη ελευθερία κι από «μικρό συμβούλιο των προαστίων», υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο CNBC.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι το τρίτο πακέτο της Ελλάδας την εξανάγκασε να συμφωνήσει με τους πιστωτές της.

«Οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί να συμφωνούν με τους θεσμούς. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αν ήταν να υπογράψετε ένα συμβόλαιο σαν αυτό μαζί μου, θα γινόσασταν ο σκλάβος μου», δήλωσε σήμερα απευθυνόμενος στο διεθνές δίκτυο.

Όπως πρόσθεσε, την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε άλλη μια διάσωση, στην ουσία έχασε την εξουσία και την ελευθερία της Ελλάδας να ελιχθεί: «Στις 12 Ιουλίου του 2015, ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε μια σειρά χαρτιά που του παρουσίασε η Τρόικα. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, δεν υπήρχε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα, δεν υπήρχε καθόλου ελληνική κυβέρνηση».

Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένουμε ανάκαμψη και ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι αρκετές για να σώσουν την Ελλάδα: «Είναι αδύνατο να έρθει η ανάκαμψη όταν οι φορολογικοί συντελεστές εξακολουθούν να ανεβαίνουν».

Πηγή: euro2day.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:57