search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:07
MENU CLOSE

Μοναδική ανακάλυψη: Βρήκαν ρωμαϊκά νομίσματα στην Ιαπωνία (Photos)

28.09.2016 11:55
Δράμα: Χειροπέδες σε 64χρονο αρχαιοκάπηλο - Κατείχε περισσότερα από 5.500 αρχαία νομίσματα (Photos) - Media

Μια σπουδαία ανακοίνωση έκανα Ιάπωνες αρχαιολόγοι, σύμφωνα με την οποία πριν από λίγους μήνες ανακάλυψαν ρωμαϊκά και οθωμανικά νομίσματα στα ερείπια πύργου στο νησί της Οκινάουα, απόσταση δέκα χιλιάδων χιλιομέτρων από την Ρώμη.

 «Στην αρχή πίστεψα ότι  ήταν νομίσματα του ενός σεντ που έπεσαν από τις τσέπες αμερικανών στρατιωτών», δήλωσε στο AFP ο αρχαιολόγος Χιρόκι Μιγιάτζι. «Αλλά αφού τα ξέπλυνα με νερό, έπαθα σοκ: ήταν πολύ αρχαιότερα».

 

Ομάδα αρχαιολόγων εργάζεται εδώ και τρία χρόνια στα ερείπια του κάστρου Κατσούρεν. Κτισμένο στο τέλος του 13ου και στις αρχές του 14ου αιώνα , εγκαταλείφθηκε 200 χρόνια αργότερα και από το 2013 περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Τα νομίσματα εξεταστήκαν ακτίνες Χ, οι οποίες και εμφάνισαν λατινικά γράμματα και φιγούρες που μοιάζουν με το πρόσωπο του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου 1ου και με στρατιώτη οπλισμένο με δόρυ. Τα οθωμανικά νομίσματα που βρέθηκαν χρονολογούνται στον 17ο αιώνα

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή οι αρχαιολόγοι αντιμετωπίζουν προβλήματα καθότι δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς αυτά τα νομίσματα αυτά έφθασαν στο μακρινό νησί του ιαπωνικού αρχιπελάγους. Ο Μιγιάτζι εξήγησε πως το πιθανότερο είναι να προήλθαν από την νοτιο- ανατολική Κίνα ή οποία είχε εμπορικές σχέσεις με τη Ρωμαϊκή- Βυζαντινή Αυτοκρατορία και μετέπειτα με τους Οθωμανούς.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:06