search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:08
MENU CLOSE

Δείτε το βίντεο που θα «τινάξει τα μυαλά σας στον αέρα» – Είμαστε ένας κόκκος στο άπειρο

28.09.2016 12:43
Δείτε το βίντεο που θα «τινάξει τα μυαλά σας στον αέρα» - Είμαστε ένας κόκκος στο άπειρο  - Media

Ένα εκπληκτικό βίντεο που σίγουρα μετά θα σας κάνει να σκεφτείτε για τη ματαιότητα των πραγμάτων. Αλήθεια πόσο μικροί και συγχρόνως, πόσο μεγάλοι είμαστε;

 

Ένα εκπληκτικό βίντεο που σίγουρα μετά θα σας κάνει να σκεφτείτε για τη ματαιότητα των πραγμάτων. Αλήθεια πόσο μικροί και συγχρόνως, πόσο μεγάλοι είμαστε;

Ξεκινάει από ένα πλάνο μιας όμορφης ξαπλωμένης γυναίκας που απολαμβάνει τον ήλιο. Στη συνέχεια η κάμερα ανεβαίνει και όλο ανεβαίνει (και στο κάτω μέρος αναγράφει τα μέτρα που απομακρύνεται), μέχρι που χάνεται η κοπέλα.

Η ανοδική πορεία της κάμερας συνεχίζεται, εμφανίζεται η γη, και μετά το φεγγάρι και μετά οι άλλοι πλανήτες και όλο το ηλιακό σύστημα. Δεν σταματάει, βγαίνει από το ηλιακό σύστημα, φτάνει στα όρια του γαλαξία (πλέον η μέτρηση έχει φτάσει τα δισεκατομμύρια χιλιόμετρα και από κει και μετά αρχίζει να μετρά την απόσταση σε έτη φωτός)

Μετά την απομάκρυνση της κάμερας και ενώ έχουμε ξεχάσει από πού ξεκίνησε, το πλάνο διαγράφει την αντίστροφη πορεία και φτάνουμε πάλι στη γυναίκα, σε απόσταση 10 εκατοστών. Και εστιάζοντας στο μάτι της, μπαίνουμε στο σώμα της και πλέον οι μετρήσεις από κει που ήταν σε έτη φωτός, γίνονται χιλιοστά, νανόμετρα πικομετρα. Και καταλήγουμε στην μικρότερη μονάδα που μπορεί να υπάρξει.   

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:03