search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21
MENU CLOSE

Keratea made in Italy

29.06.2011 00:47
Keratea made in Italy - Media

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Το Βαλ Ντι Σούζα είναι (ή μάλλον ήταν) ένα γραφικό χωριουδάκι στους πρόποδες των ιταλικών Άλπεων. Ένα πραγματικό ειδυλλιακό τοπίο με υπέροχη φύση, ιδανικό για ξεκούραση ματιών και ψυχής.

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Το Βαλ Ντι Σούζα είναι (ή μάλλον ήταν) ένα γραφικό χωριουδάκι στους πρόποδες των ιταλικών Άλπεων. Ένα πραγματικό ειδυλλιακό τοπίο με υπέροχη φύση, ιδανικό για ξεκούραση ματιών και ψυχής.

Μέχρι προχθές. Το νέο τούνελ που κατασκευάζεται στην περιοχή ήρθε να διαταράξει την ηρεμία των κατοίκων και απειλεί να καταστρέψει τη φυσική ομορφιά.

Η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης ήταν να ανοίξει μια νέα δίοδο στην «καρδιά» των Άλπεων για να κατασκευάσει σιδηροδρομική γραμμή η οποία θα μειώνει στον μισό το χρόνο που κάνει το τρένο για να πάει από το Τορίνο στη Λιόν.

Το τρένο είναι ο πλέον δημοφιλής τρόπος μετακίνησης στην ηπειρωτική Ευρώπη και τέτοια τούνελ σε διάφορα μέρη των Άλπεων έχουν όντως μειώσει κατά πολύ τις αποστάσεις.

Και γιατί γίνεται αυτός ο ντόρος, θα πείτε. Γιατί οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και μέλη οικολογικών οργανώσεων φοβούνται ότι θα υπάρξει ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή από το έργο. Το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα λεφτά έχουν ήδη μπει στα ιταλικά ταμεία με αποτέλεσμα το έργο να πρέπει να προχωρήσει άμεσα.

Κάποιοι ανησυχούντες λοιπόν, που προφανώς δεν ενστερνίζονται την ιδανική διακυβέρνηση της χώρας από τον Σίλβιο «Το είδωλο» Μπερλουσκόνι, θεωρούν πως η «αρπακολατζίδικη» νοοτροπία θα καταστρέψει ολοκληρωτικά μέρος της φυσικής ομορφιάς του τοπίου.

Οι κάτοικοι της Βαλ Ντι Σούζα έκαναν ολονυκτία με κεριά το Σάββατο διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά για την απόφαση να κατασκευαστεί με αυτό τον τρόπο του τούνελ.  Την Κυριακή προσπάθησαν να εμποδίσουν τις μπουλντόζες να πιάσουν δουλειά αλλά ο εργολάβος (που προφανώς είχε άκρες και πλάτες) κίνησε γη και ουρανό με αποτέλεσμα να καταφτάσουν στο χωριουδάκι δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας. Οι οποίες έκαναν εκτενή χρήση χημικών και συγκρούστηκαν με τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους εκπροσώπους των οικολογικών οργανώσεων.

Αν όλα τα παραπάνω σας θυμίζουν αντίστοιχες ελληνικές ιστορίες, τότε έχετε μεγάλη φαντασία…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59