search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:15
MENU CLOSE

Ντράγκι στην Bundestag: Θέλουμε χρόνο για να αποδώσουν τα μέτρα

28.09.2016 15:17
Ο Ντράγκι προειδοποιεί: Δεν θα αγοράσουμε ελληνικό χρέος αν δεν είναι βιώσιμο-Πιέζει και για μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης - Media
 
Πίστωση χρόνου ζήτησε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι από τους Γερμανούς βουλευτές μέχρι να αποδώσουν πλήρως τα μέτρα νομισματικής πολιτικής που εφαρμόζονται.
 
Παράλληλα κάλεσε τους πολιτικούς σε ολόκληρη την ευρωζώνη να αδράξουν την ευνοϊκή συγκυρία και να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις. Όπως αναφέρει, στο κείμενο της ομιλίας του στο γερμανικό Κοινοβούλιο στο Βερολίνο, η ΕΚΤ έχει παρέμβει δυναμικά για την αντιμετώπιση των κινδύνων που εμφανίστηκαν στο μέτωπο της σταθερότητας των τιμών.
 
Ταυτόχρονα η ΕΚΤ με αντισυμβατικά μέτρα πολιτικής που έχει εφαρμόσει συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης στην ευρωζώνη.
 
Ωστόσο προειδοποίησε ότι «για να αξιοποιηθούν πλήρως τα οφέλη των μέτρων νομισματικής πολιτικής μας, θα πρέπει να συμβάλλουν πιο αποφασιστικά και άλλες πολιτικές τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
 
Από την πλευρά της, η ΕΚΤ πρέπει να επιτρέψει να αναπτυχθεί πλήρως η πολιτική που εφαρμόζει προκειμένου αυτή να αποδώσει. Ο ίδιος υπερασπίστηκε τα μέτρα νομισματικής πολιτικής που έχουν ληφθεί, τονίζοντας ότι έχουν συμβάλλει στη διατήρηση της σταθερότητας των τιμών, αλλά και στην αντιμετώπιση της απειλής μίας νέας Μεγάλης Ύφεσης.
 
Υποστήριξε ότι οι αποφάσεις της ΕΚΤ υπόκεινται σε δικαστικό έλεγχο, ενώ αναφερόμενος στα χαμηλά επιτόκια, επισήμανε ότι η διατήρηση τους για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να επιφέρουν την υπερβολική υπερτίμηση στις αγορές ομολόγων και μετοχών, ως αποτέλεσμα της αναζήτησης υψηλότερων αποδόσεων από τους επενδυτές.
 
Τέλος, διαβεβαίωσε ότι στην παρούσα φάση δεν είναι ορατός ο κίνδυνος «υπερθέρμανσης» στη ζώνη του ευρώ ή στη γερμανική οικονομία.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:14