search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 06:05
MENU CLOSE

Αλλάζει τερέν ο Τσίπρας για τη μάχη της διαπλοκής

28.09.2016 17:02
Αλλάζει τερέν ο Τσίπρας για τη μάχη της διαπλοκής - Media

Στην κοινοβουλευτική αρένα επέλεξε να μεταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας το κλίμα, την ατμόσφαιρα και κυρίως την συζήτηση που διεξάγεται από τις αρχές Αυγούστου, το λιγότερο, και μέχρι σήμερα στα στούντιο των καναλιών για τον διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, την διαπλοκή και την διαφθορά.

 

Στην κοινοβουλευτική αρένα επέλεξε να μεταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας το κλίμα, την ατμόσφαιρα και κυρίως την συζήτηση που διεξάγεται από τις αρχές Αυγούστου, το λιγότερο, και μέχρι σήμερα στα στούντιο των καναλιών για τον διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, την διαπλοκή και την διαφθορά.

Η… “πιστολιά” του Κυριάκου Μητσοτάκη περί διεξαγωγής προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τις τηλεοτπικές άδειες και το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί γύρω από τον διαγωνισμό, δεν έμεινε για πολύ ώρα αναπάντητη. Στις “συστάσεις” που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό να μην τρώει χρόνο από την Παιδεία και πως αν θέλει συζήτηση για την διαπλοκή να γίνει αυτή αύριο κιόλας ο Αλέξης Τσίπρας “σήκωσε το γάντι”, καταθέτοντας το σχετικό αίτημα στο προεδρείο της Βουλής. “Προσέξτε λοιπον γιατί τα αιτήματα ενίοτε γίνονται αποδεκτά” είπε ο πρωθυπουργός προς τον “γαλάζιο” πρόεδρο, συμπληρώνοντας πως “δεν θα αποδράσετε κ. Μητσοτάκη από αυτή την συζήτηση”.

«Δυστυχώς πλέον, το σκοτάδι της προπαγάνδας και της συκοφαντίας του παλιού πολιτικού συστήματος και των συστημικών Μέσων που στηρίζει απειλεί να καλύψει τα πάντα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να απειλούν να καλύψουν την χώρα στο σκοτάδι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της αρχικής του τοποθέτησης. Κατηγόρησε την ΝΔ για ¨θράσος” όταν μιλά για σκάνδαλο του ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες. “Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Αν θέλετε να βρείτε δάνεια χωρίς εγγυήσεις, ψάξτε πρώτα στα δικά σας βιβλία. Δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ δάνεια χωρίς εγγυήσεις. Η ΝΔ χρωστά 200 εκατομμύρια ευρώ και άλλα τόσα το ΠΑΣΟΚ. Ότι και να κάνετε οι φίλοι και οι προστατευόμενοί σας θα περάσουν απο το ταμείο και θα πληρώσουν», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε στον πρωθυπουργό ότι ανάλογο αίτημα είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας τον Μάρτιο του 2016, τονίζοντας ότι από τότε μέχρι σήμερα στο “κάδρο” της συζήτηση έχουν μπει ο Καλογρίτσας, η Τράπεζα Αττικής και η offshore της Αυγής. “Με μεγάλη χαρά θα έρθουμε να συζητήσουμε” ανέφερε χαρακτηριστικά ο “γαλάζιος” πρόεδρος και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε: “Δεν έρχεστε σε αυτή την αίθουσα ως κατήγορος. Απολογουμενος είστε για τα ζητήματα διαφάνειας και διαπλοκής”. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχική του τοποθέτηση κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ακόμα και για την Παιδεία κρατά διχαστική στάση, υποστηρίζοντας πως “η Παιδεία πρέπει να είναι πεδίο εθνικής συνεννόησης. Το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μικροκομματικών αντεγκλήσεων”.

Σχετικά με το ζήτημα για τα Θρησκευτικά ο πρωθυπουργός υποστήριξ πως «το μάθημα των Θρησκευτικών δεν μπορεί πια να έχει ομολογιακό χαρακτήρα αλλά ούτε οι ώρες του μειώνονται, ούτε μάθημα επιλογής γίνεται, ούτε χάνεται η αναφορά στο ορθόδοξο θρησκευτικό δόγμα”. Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ακόμα πως στον διάλογο που συνεχίζεται είναι ευπρόσδεκτες οι θέσεις της Εκκλησίας, εξέφρασε δε τον σεβασμό προς την Εκκλησία, ωστόσο υπογράμμισε ότι οι ρόλοι στον διάλογο πρέπει να είναι διακριτοί.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού πρώτα διάβασε αποσπάσματα από την επιστολή του Ιερώνυμου κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει στον Αρχιεπίσκοπο. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κανείς δεν έχει αντίρρηση για την ανάγκη εξέλιξης του μαθήματος των θρησκευτικών, ούτε καν η ίδια η εκκλησία, όμως όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης “αυτό να γίνεται κατόπιν μελέτης και όχι απότομα αφού η ορθοδοξία αποτελεί κομμάτι της εθνικής μας συνείδησης και της ταυτότητας” συμπλήρωσε. Επιτέθηκε μάλιστα στον πρωθυπουργό λέγοντας πως “επιλέξατε το ζήτημα των θρησκευτικών για να δρομολογήσετε άλλη μία τυφλή σύγκρουση. Στηρίζετε έναν υπουργό ο οποίος προσβάλλει βάναυσα την Εκκλησία της Ελλάδος με την ανιστόρητη επιθετικότητά του”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28