search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:15
MENU CLOSE

«Οι χοντροί είναι βλάκες» – Το ρατσιστικό φυλλάδιο του Αμβρόσιου κατά (και) του Φίλη (Photo)

28.09.2016 18:21
«Οι χοντροί είναι βλάκες» - Το ρατσιστικό φυλλάδιο του Αμβρόσιου κατά (και) του Φίλη (Photo) - Media

 

Μιλώντας κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο φυλλάδιο, που απεικονίζει τον κ. Φίλη να κοιμάται εντός του κοινοβουλίου. Στο φυλλάδιο περιλαμβάνονται χυδαίοι κι άκρως ρατσιστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον του.

Όπως είπε ο κ. Φίλης στο συγκεκριμένο φυλλάδιο υπάρχει ένα ρητό στο οποίο κοινώς σημειώνει πως οι χοντροί είναι βλάκες, με τον υπουργό να αναφέρει πως δεν θεωρεί τις αναφορές αυτές πως θίγουν τον ίδιο αλλά όλους τους ανθρώπους που για πολλούς λόγους μπορεί να είναι υπέρβαροι. Ο κ. Φίλης κατηγόρησε τον Μητροπολίτη πως προτρέπει τους χρυσαυγίτες να του επιτεθούν και κάλεσε την Εκκλησία να δει το θέμα πιο στενά μιας και τα συγκεκριμένα φαινόμενα θίγουν περισσότερο την εκκλησία και όχι τον ίδιο.

Το φυλλάδιο, σύμφωνα με τον κύριο Φίλη, μοίρασε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος με τη φωτογραφία του Υπουργού Παιδείας -στην οποία φαίνεται σα να κοιμάται στη Βουλή- συνοδεία μειωτικών χαρακτηρισμών. Αναφέρεται και η ρήση “παχεία γαστήρ, λεπτόν ου τίκτει νόον”, δηλαδή “το παχύ στομάχι δεν γεννά έξυπνο νου”.

Στα φυλλάδια αυτά ο ιεράρχης, απευθυνόμενος προς τους πιστούς, χαρακτηρίζει τον κ. Φίλη “ταλαίπωρο άνθρωπο, ελλειμµατικής εκπαίδευσης, άνευ παιδείας και εµπαθή σε κάθε ιερό και όσιο”. Καλεί τον Πρωθυπουργό να τον απομακρύνει πριν “τα πράγµατα εκτραχυνθούν εξαιτίας της αδολεσχίας και της προσβολής των θεσµών και των Ελλήνων”.

Μάλιστα, ο Αμβρόσιος κάνει λογοπαίγνιο, ότι “ο Φίλης δεν είναι… Φίλος της εκκλησίας και της ορθόδοξης πίστης, αλλά Φίδι”.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:15