search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:50
MENU CLOSE

Ο έρωτας είναι τυφλός… αλλά έχει καλή όσφρηση – 11 περίεργες αιτίες που μας κάνουν να ερωτευόμαστε

29.09.2016 08:48
«Κλείδωσε» για Κυριακή στις 10:30 το ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου  - Media

 

Ο έρωτας είναι πολλά πράγματα και ταυτόχρονα δεν είναι και πολύ εύκολο να συμβεί. Είναι δύσκολο να συμβεί το «κλικ» και πολλές φορές και οι ίδιοι αναρωτιόμαστε πως μας συνέβη. Οι ψυχολόγοι το ψάχνουν πολλά χρόνια και φαίνεται να έχουν καταλήξει σε κάποιες αιτίες που μας οδηγούν στον έρωτα και δεν είναι απαραίτητα αυτές που νομίζουμε.

Αυτές είναι σύμφωνα με ψυχολόγους, κάποιες από τις πιο παράξενες αιτίες που μας κάνουν να ερωτευόμαστε τον άλλο.

1.Εάν τον ενδιαφέρει το περιβάλλον

Μία έρευνα του 2016 έδειξε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που κάνουν αγορές έχοντας στο μυαλό τους την προστασία του περιβάλλοντος είναι πιο επιθυμητοί για μακροχρόνιες σχέσεις σε αντίθεση με αυτούς που αγοράζουν πολυτελή αντικείμενα οι οποίοι θεωρούνται πιο κατάλληλοι για μικρής διάρκειας σχέσεις.

2. Εάν είσαι… δύσκολη

Μία έρευνα του 2014 έδειξε ότι οι συμμετέχοντες σε γρήγορα-ραντεβού ήθελαν μια γυναίκα που θα έπαιζε δύσκολο παιχνίδι, έδειχνε να μην ενδιαφέρεται για τις ερωτήσεις των ανδρών, αλλά αυτά τα ευρήματα δεν μπορούν να βρουν εφαρμογή σε όλες τις περιπτώσεις.

Η συγκεκριμένη έρευνα αφορούσε άνδρες που επιθυμούσαν να δεσμευθούν.

3. Εάν επιδεικνύεις τις σωστές εκφράσεις

Έρευνα του 2011 σε περισσότερους από 1000 άνδρες έδειξε ότι έβρισκαν ελκυστικές τις γυναίκες που έμοιαζαν χαρούμενες και λιγότερο ελκυστικές αυτές που έδειχναν υπερηφάνεια.

Το ενδιαφέρον ήταν ότι και στα δύο φύλα έμοιαζαν ελκυστικά τα άτομα που επιδείκνυαν ντροπή.

4. Εάν μοιάζεις με τον σημερινό ή με τον πρώην

Φαίνεται ότι όλοι έχουμε ένα συγκεκριμένο τύπο που μας ελκύει. Έρευνα του 2011 έδειξε ότι οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες βρίσκουν ελκυστικούς τους συντρόφους που μοιάζουν με τον τωρινό ή τον πρώην σύντροφό τους.

5. Εάν χρησιμοποιείς σωστά τα χέρια

Έρευνα σε συμμετέχοντες σε γρήγορα-ραντεβού έδειξε ότι οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες προτιμούσαν αυτούς που κινούσαν τα χέρια και τους ώμους συνοδεύοντας τις λέξεις τους σε σχέση με αυτούς που παρέμεναν ακίνητοι.

6. Εάν είσαι πραγματικά όμοιος με τον άλλο

Δεκαετίες ερευνών έχουν δείξει ότι η φράση τα «αντίθετα έλκονται» είναι τελείως λάθος. Η παρόμοια προσωπικότητα είναι εξαιρετικά ελκυστική.

7. Εάν απαντάς στα «αιτήματα» για προσοχή και εάν κάνουν το ίδιο

Η εκκίνηση, η σταθεροποίηση και η διάρκεια μιας σχέσης εξαρτώνται από το πόσο προσοχή δίνουμε στον σύντροφό μας.

8. Εάν μυρίζεις σωστά

Το πανεπιστήμιο στη Βόρεια Καρολίνα έδειξε ότι η ένωση δύο ανθρώπων είναι και θέμα που βασίζεται στο ορμονικό ένστικτο. Η έρευνα σε γυναίκες κατά τη διάρκεια ωορρηξίας έδειξε ότι προτιμούσαν τα μπλουζάκια ανδρών με υψηλά ποσοστά τεστοστερόνης.

9. Εάν «του θυμίζεις τη μάνα του» ή τον πατέρα της

Η έρευνα του πανεπιστημίου του Αγίου Ανδρέα των ΗΠΑ, έδειξε ότι η προτίμηση συντρόφου εξαρτάται από την ηλικία και τα χαρακτηριστικά της μητέρας των ανδρών και των πατεράδων των γυναικών.

10. Εάν έχεις κατοικίδιο

Για τις γυναίκες φαίνεται, σύμφωνα με πείραμα οι γυναίκες βρήκαν πιο ελκυστικούς τους άνδρες που είχαν σκύλο.

11. Εάν είσαι το ίδιο ή λιγότερο ελκυστικός

Σύμφωνα με έρευνα του 1996, όσο πιο όμορφος χαρακτηριζόταν κάποιος τόσο πιο δύσκολο ήταν να προσφέρει ικανοποίηση στους συμμετέχοντες στα γρήγορα-ραντεβού.

Αλλά όπως αναφέρει η έρευνα αυτό ισχύει για τους πραγματικά πολύ όμορφους ανθρώπους, στην καθημερινή ζωή οι περισσότεροι αναζητούμε άτομα το ίδιο ή λιγότερο ελκυστικά με εμάς.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:50