search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:17
MENU CLOSE

O Τσίπρας…. αφέθηκε στον φακό όταν του είπα «χαλαρώστε»(Photos)

29.09.2016 09:02
Αυτοκτόνησε η Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας Κέιλι Κάτλιν - Ήταν 23 ετών - Media

 

Ο Andrew Kelly  είναι ο φωτογράφος του Reuters που απαθανάτισε με τον φακό του τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην πρόσφατη επίσκεψη του στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 71ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Kelly μιλά στο περιοδικό Down Town για το παρασκήνιο της φωτογράφησης. Για τις στιγμές που πέρασε δίπλα στον Έλληνα πρωθυπουργό, για το…άγχος του Αλέξη Τσίπρα, για το πώς τον έπεισε να ποζάρει με χαλαρότητα και για το πώς ήταν στη διάρκεια της φωτογράφησης…

Απόσπασμα της συνέντευξης του Andrew Kelly όπως θα δημοσιευτεί στο περιοδικό Down Town:

Του έδινες οδηγίες ή αυτοσχεδίαζε;

Στην αρχή πήρε μια πολύ σοβαρή πόζα όπως θα άρμοζε σε έναν πολιτικό ηγέτη. Του είπα: «Δεν το θέλουμε έτσι, βάλτε τα χέρια στην τσέπη σας και χαλαρώστε». Κατάλαβε κατευθείαν τι ήθελα και φάνηκε να ανακουφίστηκε που μπορούσε να είναι ο εαυτός του στην φωτογράφιση.

Δεν ένιωθε δηλαδή καμία αμηχανία;

Όχι, καθόλου. Νομίζω άλλωστε ότι είναι συνηθισμένος στις φωτογραφίσεις.

Τσέκαρε τις φωτογραφίες στην κάμερά σου πριν φύγει;

Δεν μου το ζήτησε αλλά πριν φύγει του έδειξα από μόνος μου μια φωτογραφία και του άρεσε. Τις επόμενες ώρες θα τις έβλεπε όλος ο πλανήτης, οπότε ήθελα να δει πρώτος τουλάχιστον μια από αυτές ώστε να μην ανησυχεί για την εικόνα του.

Έκανες ρετούς στις φωτογραφίες για να κρύψεις τις ατέλειές του;

Όχι δεν της επεξεργάστηκα καθόλου. Το photoshop, απαγορεύεται στους φωτογράφους του Reuters. H τροποποίηση των φωτογραφιών είναι παραβίαση των ηθικών κανόνων μας. Καταγράφουμε την πραγματικότητα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:15