search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:15
MENU CLOSE

Ποινική δίωξη κατά Ροβέρτου Σπυρόπουλου για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και δάνειο από την Τράπεζα Αττικής

29.09.2016 11:19
Κώστας Σπυρόπουλος: Άμα είναι ζώο η γυναίκα τι να κάνω; (Video) - Media

 

Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης και της απιστίας άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του πρώην υπευθύνου των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Η κατηγορία σε βάρος του κ. Σπυρόπουλου απαγγέλθηκε με το πέρας της εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε για τη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκε ως ύποπτος για τη διάπραξη αδικημάτων ο κ. Σπυρόπουλος.

Η κλήτευση του πρώην υπεύθυνου οικονομικών αφορούσε χρέος περίπου 140 εκατ. ευρώ που, από τους ελέγχους των ορκωτών λογιστών, φαίνεται να δημιουργήθηκε από το 2004 έως το 2012 το οποίο στη συνέχεια διογκώθηκε.

Η κατηγορία της απιστίας σε βάρος του κ. Σπυρόπουλου αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ποσό 15 εκατομμυρίων ευρώ που φαίνεται να υπήρχαν σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του Κινήματος την περίοδο 2007-2009. Το αδίκημα της απάτης που καλείται να αντιμετωπίσει ο κ. Σπυρόπουλος αφορά δάνειο ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει το ΠΑΣΟΚ από την Τράπεζα Αττικής το 2010, παρέχοντας ως εγγύηση μελλοντική κρατική επιχορήγηση. Στον μέχρι πρότινος υπεύθυνο οικονομικών του Κινήματος καταλογίζεται ότι υποσχέθηκε πως η επίμαχη επιχορήγηση δεν έχει τεθεί ως εγγύηση για άλλη δανειοδότηση, ενώ στην πραγματικότητα είχε ήδη εκχωρηθεί σε άλλες τρεις τράπεζες για δανειοδοτήσεις που συνολικά ήταν μεγαλύτερες του ποσού που επρόκειτο να λάβει το κόμμα.

 Τα parapolitika.gr επικαλούνται πηγές του ΠΑΣΟΚ, με τις οποίες συνομίλησαν και έκαναν ένα πρώτο σχόλιο: “περιμένουμε να γίνει σαφές με τι έχει σχέση η άσκηση της δίωξης. Εμείς ήμασταν αυτοί που στείλαμε τα πορίσματα των ελεγκτικών εταιρειών στη δικαιοσύνη. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά επαναλαμβάνει συνέχεια ότι το Κίνημα είναι υπερ της διαφάνειας πάντα και παντού και δεν θα καθοριστεί η πολιτική μας στάση από θέματα δικαιοσύνης”.  

Η είδηση της δίωξης βρήκε  σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ (και την Πρόεδρο του Φώφη Γεννηματά) στη Βουλή, όπου αναπτύσσουν επερώτηση για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33