search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:26
MENU CLOSE

«Serial killer» του παππού και της μητέρας του, ο Ελληνοαμερικανός επιζών ναυαγίου, στη Μασσαχουσέτη;

29.09.2016 17:36
«Serial killer»  του παππού και της μητέρας του, ο Ελληνοαμερικανός επιζών ναυαγίου, στη Μασσαχουσέτη;  - Media
 
Επιζών ναυαγός με αστείρευτη δύναμη ψυχής και θέλησης ή παρανοϊκός δολοφόνος  της μητέρας και του ζάμπλουτου Ελληνοαμερικανού παππού του, από τους οποίους κληρονόμησε αμύθητη περιουσία;
 
Η  απίστευτη ιστορία του Νέϊθαν Κάρμαν, ο οποίος  βρέθηκε σώος πάνω σε μια σωσίβια λέμβο , μια εβδομάδα μετά από το ναυάγιο του ιστιοφόρου στο οποίο επέβαινε μαζί με την αγνοούμενη μητέρα του, διχάζει την κοινή γνώμη στις Ηνωμένες Πολιτείες και αποτελεί κεντρικό θέμα στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.
 
Ο 22χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή από την ακτοφυλακή της Μασσαχουσέτης σε σχετικά καλή κατάσταση παρά τις κακουχίες, που όπως υποστηρίζει ότι πέρασε, υπήρξε ύποπτος για την ανεξιχνίαστη έως σήμερα δολοφονία του πάμπλουτου Ελληνοαμερικάνου παππού του Τζον Τσάκαλος, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός από πυροβόλο όπλο μέσα στο σπίτι του στο Κονέκτικατ , το 2013.
 
Ένα έγκλημα για το οποίο δεν λογοδότησε ποτέ κανείς, παρά το γεγονός ότι από την αρχή οι υποψίες των αστυνομικών στράφηκαν γύρω από τον 19χρονο τότε εγγονό του. 
 
Τώρα εκείνη η… ξεχασμένη υπόθεση ξανάρχεται στο προσκήνιο μετά  από το ναυάγιο του ιστιοφόρου της οικογένειας του νεαρού,  όπου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες πνίγηκε η μητέρα του Λίντα Κάρμαν, μοναδικής κληρονόμου της περιουσίας του Ελληνοαμερικανού κτηματομεσίτη, που υπολογίζεται σε πάνω από 42 εκατομμύρια δολάρια!
 
Το μυστήριο γύρω από τη δολοφονία του Ελληνοαμερικανού «κροίσου»!
Ο Τζον Τσάκαλος είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του, στην πόλη Windstor του Connecticut, πυροβολημένος στο κεφάλι, ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2013.
 
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, αρχικά ύποπτος θεωρήθηκε ο 19χρονος τότε εγγγονός του ο οποίος ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανό τον Ελληνοαμερικανό κτηματομεσίτη.
 
Στην κατοχή του νεαρού βρέθηκε ένα αυτοματο όπλο, όμοιο με αυτό με το οποίο δολοφονήθηκε ο Τσάκαλος, ενώ την ώρα της δολοφονίας του Ελληνοαμερικανού ο εγγονός του βρισκόταν κοντά στο σπίτι του παππού του, σύμφωνα με τo στίγμα του κινητού του τηλεφώνου…
 
Όμως παρά το γεγονός ότι θεωρήθηκε από τις αρχές ως ο βασικός ύποπτος της δολοφονίας, ο 19χρονος δεν πέρασε ποτέ την πόρτα του εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει επιπλέον στοιχεία σχετικά με την υπόθεση…
 
Από τότε μεσολάβησαν τρία χρόνια, με την άγρια δολοφονία του Ελληνοαμερικανού Τζον Τσάκαλου, με την κόρη του Λίντα να κληρονομεί την αμύθητη περιουσία του πατέρα της.
 
Ο 19χρονος Νέϊθαν, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τις αρχές πάσχει από το σύνδρομο «Άσπεργκερ» και κατά το παρελθόν είχε επιδείξει βίαιη συμπεριφορά κατά συμμαθητών του, στο λύκειο όπου φοιτούσε, συνέχισε να ζει με τη μητέρα του, πιστεύοντας ότι η εμπλοκή του στη δολοφονία του παππού του είχε πια ξεχαστεί.
 
Έως και την περασμένη Κυριακή, οπότε και ο 22χρονος βρέθηκε πάνω σε μια σωσίβια λέμβο, 100 μίλια από τις ακτές της Μασσαχουσέτης.
 
Το μοιραίο ταξίδι για ψάρεμα με τη μητέρα, κα το άλυτο μυστήριο γύρω από τις συνθήκες του ναυαγίου
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά  μέχρι στιγμής ο νεαρός Νέϊθαν εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή από ένα φορτηγό πλοίο που συμμετείχε στις έρευνες,  ύστερα από μια μικρή «Οδύσσεια» επτά ημερών πάνω σε μια σωσίβια λέμβο, μετά το ναυάγιο του ιστιοφόρου στο οποίο επέβαινε με μοναδικό συνεπιβάτη τη 54χρονη μητέρα του.
 
«Φώναζα “μαμά, μαμά”, βλέποντας της να χάνεται πάνω στο μισοβυθισμενο σκάφος ! Δεν μπορούσα να τη βοηθήσω. Την αγαπούσα τη μητέρα μου και εκείνη με αγαπούσε το ίδιο!», υποστήριξε  ο Νέϊθαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο πρακτορείο Αssociated Press, την περασμένη Τετάρτη.
 
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στους αξιωματικούς της ακτοφυλακής της Πολιτείας της Μασσαχουσέτης, ο 22χρονος υποστήριξε ότι το ταξίδι τους ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου από τη μαρίνα του South Kingstown, του Rhoad Island. 
 
Mια ημέρα μετά όμως και ενώ έπλεαν μεσοπέλαγα  ο νεαρός είπε ότι άκουσε ένα θόρυβο στη μηχανή και μέσα σε ελάχιστα λεπτά το σκάφος τους άρχισε να μπάζει νερά. «Ήταν ένας …αστείος θόρυβος», είπε  ο Νέϊθαν. 
 
Η μητέρα του εκείνη την ώρα ήταν στη γέφυρα του ιστιοφόρου.  
 
Ο 22χρονος, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του έτρεξε να βγάλει τα σωσίβια και τρεις σάκους με ξηρά τροφή και φωτοβολίδες, όμως μέχρι να γυρίσει στην καμπίνα η μητέρα του είχε …εξαφανιστεί.
 
«Τη μια στιγμή στεκόμουν στο κατάστρωμα κα την επόμενη ακριβώς βρέθηκα στη θάλασσα» , συνέχισε ο Νέϊθαν.
 
Κατάφερε να ανέβει στη φουσκωτή σωσίβια λέμβο, μήκους 20 μέτρων και άρχισε να αναζητά τη μητέρα του  φωνάζοντας την και σφυρίζοντας με μια σφυρίκτρα έκτακτης ανάγκης.
 
Τελικά μετά από μια εβδομάδα, όπως είπε περιπλάνησης και κακουχιών στη θάλασσα και με μοναδική τροφή τις λιγοστές κονσέρβες που πρόλαβε να πάρει μαζί του ο 22χρονος εντοπίστηκε από το  εμπορικό πλοίο.
 
Τη Δευτέρα η αστυνομία ερεύνησε την πατρική κατοικία του Κάρμαν στο Βέρμοντ και κατέσχεσε τον φορητό ηλεκτρονικό του υπολογιστή, ένα χειρόγραφο σημείωμα του ίδιου και το κινητό του τηλέφωνο. 
 
Σύμφωνα με τις αρχές, ο Κάρμαν φαίνεται πως είχε κάνει πρόσφατα κάποιες επισκευές στη μηχανή του σκάφους, που οι Αμερικανοί λιμενικοί χαρακτήρισαν «σαπιοκάραβο»…
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:17