search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:07
MENU CLOSE

ΣτΕ: Διακοπή συνεδρίασης λόγω άγριου καβγά δικαστών και προέδρου – Τι σχολιάζει το Μαξίμου

30.09.2016 09:20
Συμβούλιο της Επικρατείας: Πρώτο κρούσμα σε δικαστή - Media

 

Διεκόπη η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες. Η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας κεκλεισμένων των θυρών διήρκεσε περίπου μία ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες, διακόπηκε μετά από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου του δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου.

Αφορμή για την αντιπαράθεση αποτέλεσε ο πρόλογος του Σακελλαρίου στην αρχή της διάσκεψης, όπου αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της υπόθεσης για τη χορήγηση των αδειών, κ.λπ.

Η όλη αναφορά του Σακελλαρίου εξελήφθη ως προσπάθεια να προκαταλάβει την κρίση των δικαστών. Από το σημείο αυτό και μετά ξεκίνησε η αντιπαράθεση μέσα στην αίθουσα των διασκέψεων.

Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η διάσκεψη και όπως είπε ο πρόεδρος του ΣτΕ η επόμενη διάσκεψη θα ανακοινωθεί 24 ώρες πριν.

Από το Γραφείο του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«30/09/2016

Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

Την ανακοίνωση του προέδρου του ΣτΕ προσυπέγραψε και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο πρόεδρος ΣτΕ, Νικόλαος Σακελλαρίου δήλωσε ότι ο λόγος της ματαίωσης της σημερινής διάσκεψης της Ολομέλειας, για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών «είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομέλειας για τα θέματα αυτά».
 
«Επομένως», αναφέρει η Ένωση του ΣτΕ, «όσα αντίθετα αναφέρονται στον Τύπο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
 
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
 
«ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Σύμφωνα με την από 30-9-2016 ανακοίνωση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο μόνος λόγος για τον οποίο ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα διάσκεψη της Ολομέλειας του Δικαστηρίου επί των υποθέσεων για τις τηλεοπτικές άδειες είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομέλειας για τα θέματα αυτά.
 
Επομένως, όσα αντίθετα αναφέρονται στον τύπο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
 
Αθήνα 30-9-2016»

Μαξίμου: Ομαλά εξελίσσεται ο διαγωνισμός – Το ΣτΕ να αποφασίσει ανεπηρέαστο

Σε διαδικαστικού χαρακτήρα ζητήματα αποδίδουν τη διακοπή της σημερινής διάσκεψης του ΣτΕ κυβερνητικές πηγές και με βάση όσα έχουν περιέλθει σε γνώση τους τις τελευταίες ώρες. Ωστόσο την ίδια στιγμή σχολιάζουν και το κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες και στο οποίο κάνει αναφορά και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣτΕ στη σχετική του ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν: «Η διαγωνιστική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και ταχύτατα. Δεδομένου ότι το ΣτΕ με σειρά αποφάσεών του έχει απορρίψει όλες τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που ζητούν την διακοπή του διαγωνισμού, το ΣτΕ πρέπει να αφεθεί να αποφασίσει ανεπηρέαστο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:06