search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:09
MENU CLOSE

Τηλεοπτικές άδειες: Βαριές καταγγελίες από Alpha και Star για τον διαγωνισμό – Ζητούν και εισαγγελική παρέμβαση

30.09.2016 10:52
Τηλεοπτικές άδειες: Βαριές καταγγελίες από Alpha και Star για τον διαγωνισμό - Ζητούν και εισαγγελική παρέμβαση - Media

 

Εισαγγελική παρέμβαση για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ζήτησε ο νομικός σύμβουλος  Alpha και Star, καταγγέλλοντας πολλαπλές παραβιάσεις της διαδικασίας.

Όπως υποστήριξε, σε συνέντευξη Τύπου, ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος, μετά την μελέτη του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, προκύπτει ότι 48 άνθρωποι, από εργαζόμενους στη Γενική Γραμματεία μέχρι μέλη των αποστολών των καναλιών, μπήκαν στο κτήριο της Γ.Γ. Ενημέρωσης χωρίς κανέναν έλεγχο, ενώ δεν υπήρχε έλεγχος και για τις προμήθειες του catering.  

Υποστηρίζει επίσης ότι την πρώτη Σεπτεμβρίου, αστυνομικός και αρχηγός μιας εκ των αποστολών βρέθηκαν μαζί στο ίδιο WC επί 22 δευτερόλεπτα, με τον αστυνομικό να μπαίνει πρώτος και τον επικεφαλής της αποστολής να ακολουθεί.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες Λαζαράτου, υπήρξε περίπτωση όπου σε έναν όροφο η κάμερα δεν είχε «καδράρει» την πόρτα, από νωρίς το πρωί έως αργά τη νύχτα.

Ο νομικός σύμβουλος των καναλιών κάλεσε την εισαγγελική αρχή να παρέμβει άμεσα και αυτεπαγγέλτως, συμπληρώνοντας ότι έχει σταλεί και σχετική επιστολή στην ΕΕ, όπου αναφέρεται ότι η αρμόδια επιτροπή δεν έπρεπε να θεωρήσει έγκυρες τις προσφορές και το Πόθεν Έσχες Σαββίδη.

Τέλος ζήτησε προσωπικά παρέμβαση του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι τον λόγο για τον διαγωνισμό πλέον πρέπει να τον έχουν τα ποινικά δικαστήρια.

Την  Τετάρτη θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03