search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:40
MENU CLOSE

Στο Ευρωκοινοβούλιο η κατάσταση στην Ελλάδα – Παρών και ο Μοσκοβισί

30.09.2016 12:18
Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θέλει να απαγορεύσει τα νεοφασιστικά κόμματα - Media
 
Η κατάσταση στην Ελλάδα και το νέο ελληνικό πρόγραμμα θα βρεθούν στο επίκεντρο συζήτησης που θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, παρουσία του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η συζήτηση για την Ελλάδα διεξάγεται ενόψει του κρίσιμου Eurogorοup της 10ης Οκτωβρίου και την προοπτική έγκρισης της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.
 
Στο επίκεντρο θα βρεθούν η μακροοικονομική κατάσταση της Ελλάδας, η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και η προοπτική μελλοντικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για το χρέος.
 
Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών τονίζει ότι ζητά το συντομότερο δυνατό συμφωνία στα μέτρα για το χρέος, τα οποία αποτελούν βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του τρίτου ελληνικού προγράμματος.
 
«Έπειτα από χρόνια κρίσης και βαθιάς ύφεσης, η Ελλάδα αρχίζει και πάλι να ανακάμπτει. Στο πλαίσιο των τριών προγραμμάτων προσαρμογής, οι ελληνικές Αρχές προχώρησαν σε ευρείες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες η ΕΕ οφείλει να στηρίξει. Ωστόσο, η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών της χώρας παραμένει αβέβαιη και δύσκολη για δεκαετίες. Ως εκ τούτου επείγει η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη βιωσιμότητα του χρέους. Η Ομάδα των Σοσιαλιστών ζητά το συντομότερο δυνατό συμφωνία στα μέτρα για το χρέος, τα οποία είναι προϋπόθεση για την επιτυχία του τρίτου ελληνικού προγράμματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:39