search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:04
MENU CLOSE

Ξυδάκης: Ο επίτροπος Χαν οφείλει εξηγήσεις στην ελληνική κυβέρνηση – Δεν υπάρχει «τσάμικο ζήτημα»

30.09.2016 13:03
Ξυδάκης: Ο επίτροπος Χαν οφείλει εξηγήσεις στην ελληνική κυβέρνηση - Δεν υπάρχει «τσάμικο ζήτημα» - Media

 

Άστοχη και μη συγγνωστή ενέργεια, που ξεπερνάει τις αρμοδιότητες, τον ρόλο και τα όρια της πολιτικής ανοχής ενός κράτους-μέλους της ΕΕ, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, τις δηλώσεις του Αυστριακού επίτροπου Γιοχάνες Χαν, με τις οποίες επιχείρησε να εγείρει «θέμα Τσάμηδων».

«Είναι αδιανόητος ο τρόπος που μίλησε και οφείλει εξηγήσεις στην ελληνική κυβέρνηση για ένα θέμα που δεν υφίσταται, ούτε υπήρξε ποτέ», είπε ο κ. Ξυδάκης, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εξήγησε πως αυτά «είναι θέματα ιστορίας και όχι της τρέχουσας πολιτικής» και κατέληξε: «Αυτά έχω να πω για αυτήν την τουλάχιστον ατυχή ή και προσβλητική για την Ελληνική Δημοκρατία παρέμβαση του επιτρόπου Χαν».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:01