search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:48
MENU CLOSE

ΕΣΑμΕΑ προς Τσίπρα: Προστατεύστε την πρώτη κατοικία αναπήρων

30.09.2016 13:32
ΕΣΑμΕΑ προς Τσίπρα: Προστατεύστε την πρώτη κατοικία αναπήρων - Media
 
Επείγουσα επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), ζητώντας την προσωπική του δέσμευση και παρέμβαση για την αποτροπή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή, «την Τετάρτη 28/09, επιχειρήθηκε να βγει στο “σφυρί” πρώτη κατοικία. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πρόκειται για κατοικία πολίτη με βαριά αναπηρία, πατέρα παιδιού, επίσης, με αναπηρία, χωρίς άλλο οικονομικό πόρο ή οικονομική βοήθεια.
 
Την Τετάρτη, ο λαός της Θεσσαλονίκης έδειξε την αλληλεγγύη του, μην επιτρέποντας τον πλειστηριασμό. Η Πολιτεία, όμως, είναι αυτή που πρέπει να δώσει τέλος στην αγωνία χιλιάδων πολιτών με αναπηρία, που καλούνται να πληρώσουν μία κρίση για την οποία δεν ευθύνονται, θωρακίζοντας τουλάχιστον την πρώτη κατοικία» επισημαίνεται στην επιστολή.
 
Προστίθεται, δε, ότι «διαφαίνεται πλέον τα άτομα με αναπηρία να έχουν απωλέσει κάθε προστασία από την Πολιτεία. Αναμένουμε να αναγνωρίσετε την κρισιμότητα των καιρών  που έχουν οδηγήσει στη φτωχοποίηση χιλιάδες άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους σε όλη τη χώρα. Ζητάμε την άμεση προσωπική σας παρέμβαση, ζητάμε την προστασία τουλάχιστον της πρώτης κατοικίας των ατόμων με αναπηρία, ως ένα ελάχιστο δείγμα  δικαιοσύνης και κοινωνικού κράτους».  
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:47