search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:09
MENU CLOSE

Live: H “πολιορκία” στο Σύνταγμα

28.06.2011 09:39
Live: H "πολιορκία" στο Σύνταγμα - Media

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στη σημερινή συγκέντρωση συνδικάτων και «Αγανακτισμένων» κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στη σημερινή συγκέντρωση συνδικάτων και «Αγανακτισμένων» κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

22:10 Εστίες έντασης κάθε τόσο στην Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας, με τους αστυνομικούς να κάνουν εκ νέου χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

21:05 Ένταση μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών μπροστά στη Βουλή.

21:00 Δεκάδες μοτοσικλετιστές από Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο έφτασαν στην πλατεία για τη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων».  

20:15 Οι «Αγανακτισμένοι» επέστρεψαν στην πλατεία και ορισμένοι προσπαθούν να καθαρίσουν με νερό την πλατεία από τα χημικά.

19:30 Κλειστή είναι η λεωφόρος Αμαλίας από συγκεντρωμένους του ΠΑΜΕ οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

19:35 Στην πλατεία συγκεντρώνονται και πάλι οι «αγανακτισμένοι», όπου φωνάζουν συνθήματα κατά της επικείμενης ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου.

19:15 Διαδηλωτές προσπαθούν να καθαρίσουν με μπουκαλάκια νερό την πλατεία και τους γύρω δρόμους από τα χημικά.

19:00 Σύμφωνα με την ΓΑΔΑ 17 άτομα προσήχθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και συνολικά 5 άτομα συνελήφθησαν.

18:30 Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών. Oι διαδηλωτές, ωστόσο, συγκεντρώνονται ξανά στην πλατεία Συντάγματος.

18:00 Έξι άτομα έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Οι δύο μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ με τραύματα στο κεφάλι, μία γυναίκα παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιοκαι άλλα τρία άτομα, δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ο ένας με εγκαύματα, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Oι τραυματίες αστυνομικοί ανέρχονται στους 21.

17:35 Τουλάχιστον στους 10 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών από τις συμπλοκές στο Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές καλούν τις δυνάμεις των ΜΑΤ να αποχωρήσουν από την πλατεία.

17:20 Πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβέσουν πυρκαγιά και σε δεύτερο βαν κινητής τηλεφωνίας, που τυλίχθηκε στις φλόγες.

17:00 Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχωρούν σε προσαγωγές.

16:45 Οι «Αγανακτισμένοι» καλούν από τα μεγάφωνα τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν.

16.40 Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει προχωρήσει σε αρκετές προσαγωγές, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό πέντε αστυνομικών.

16:35 Ομάδα ατόμων στη πλατεία Συντάγματος πετάει πέτρες και ξύλα στους αστυνομικούς οι οποίου απαντούν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

16.30 Συνεχίζεται η ρήξη δακρυγόνων, ο κόσμος υποχωρεί προς την Πανεπιστημίου και μέσα στο μετρό του Συντάγματος.

16:10 Το βαν προσέκρουσε σε ένα περίπτερο. Η Πυροσβεστική παρενέβη άμεσα και κατάφερε να σβήσει τη φωτιά πριν επεκταθεί και στο περίπτερο.

15:50 Στις φλόγες παραδόθηκε βαν κινητής τηλεφωνίας στη λεωφόρο Αμαλίας.

15:10 Τρεις τραυματίες αστυνομικοί και ένας πολίτης, σύμφωνα με την αστυνομία.

15:05 Οι εικόνες από τα επεισόδια που πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας κάνουν τον γύρο του κόσμου καθώς το CNN και το BBC μεταδίδουν τις εικόνες σε απ’ ευθείας σύνδεση.

14:30 Άνδρες των ΜΑΤ απωθούν κουκουλοφόρους με χημικά στη στοά του υπουργείου Οικονομικών. Φωτιές σε κάδους στην αρχή της Ερμού.  Πετροπόλεμος στο Σύνταγμα και τη Σταδίου.

14: 20 Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και ανδρών των ΜΑΤ, που έριξαν χημικά, στη συμβολή των οδών Όθωνος και Φιλελλήνων.

14:00 «Αγανακτισμένοι» και διαδηλωτές από τις πορείες βρίσκονται αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από τη Βουλή.

11.00 Διακοπή κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της συγκέντρωσης και της πορείας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς και του ΠΑΜΕ..

Δείτε live τι γίνεται.

H αναμετάδοση από το www.NEWS247.gr θα διαρκέσει όση ώρα είναι ανοιχτό το κανάλι. Τα σχόλια συντελεστών του καναλιού απηχούν τις προσωπικές τους απόψεις.

(Tα βίντεο είναι από το newsit.gr και από το newsbeastgr)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:09