search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:28
MENU CLOSE

Ενισχύεται ο κυκλώνας Μάθιου, σε συναγερμό η Τζαμάικα

01.10.2016 06:34
Ενισχύεται ο κυκλώνας Μάθιου, σε συναγερμό η Τζαμάικα - Media
 
Ο κυκλώνας Μάθιου ενισχύθηκε σήμερα και αποτελεί πλέον τον πρώτο μεγάλο κυκλώνα που πλήττει την Καραϊβική τα τέσσερα τελευταία χρόνια, καθώς κινείται προς την Τζαμάικα και την Κούβα με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 260 χλμ/ώρα και είναι ικανοί να καταστρέψουν σπίτια, ανακοίνωσαν μετεωρολόγοι.
 
Ο Μάθιου απέχει περίπου 710 χλμ. από το Κίνγκστον της Τζαμάικα και το Εθνικό Κέντρο των ΗΠΑ για τους Κυκλώνες (NHC) τον κατέταξε στην Κατηγορία 5, την ισχυρότερη στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον βάσει της οποίας μετριέται η ένταση των κυκλώνων.
 
Ο Μάθιου είναι ο ισχυρότερος κυκλώνας στον Ατλαντικό Ωκεανό μετά τον κυκλώνα Φίλιξ το 2007, και αναμένεται να πλήξει τη νότια ακτή της Τζαμάικα, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα της χώρας και το μοναδικό διυλιστήριο πετρελαίου της. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τις κύριες τουριστικές περιοχές του νησιού, όπως το Μοντέγκο Μπέι στον βορρά.
 
«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μόργκαν, διευθυντής Επικοινωνιών στο γραφείο του πρωθυπουργού.
 
«Ελπίζουμε πως ο κυκλώνας δεν θα μας χτυπήσει, αλλά αν το κάνει, βάζουμε τα δυνατά μας για να εξασφαλίσουμε ότι θα είμαστε όσο το δυνατόν προετοιμασμένοι». Τοπικοί συντονιστές, η αστυνομία και ο στρατός βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας και καταφύγια έχουν ανοίξει σε όλο το νησί, δήλωσε ο Μόργκαν.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:28