search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:14
MENU CLOSE

Οι Κινέζοι αγοράζουν όλα τα γαϊδουράκια του κόσμου-Δείτε γιατί

01.10.2016 08:01
Οι Κινέζοι αγοράζουν όλα τα γαϊδουράκια του κόσμου-Δείτε γιατί - Media
 
Αν είστε ακόμα ιδιοκτήτης γαϊδάρου καλό θα είναι να… κρύψετε το ζώο σας, καθώς η Κίνα μοιάζει να έχει επιδοθεί σε πραγματικό παγκόσμιο… γαϊδουρομάζεμα!
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, χώρες της Αφρικής, όπως ο Νίγηρας και η Μπούρκινα Φάσο έχουν απαγορεύσει τις εξαγωγές γαϊδουριών στην Κίνα, καθώς οι πληθυσμοί του ζώου στις χώρες αυτές έχουν μειωθεί δραματικά και η ζήτηση είναι πλέον υπερβολική.
 
Το δυστύχημα είναι ότι ο λόγος που η Κίνα συγκεντρώνει τα γαϊδουράκια όλου του κόσμου είναι ανατριχιαστικός: το δέρμα του ζώου χρησιμοποιείται σε μια παραδοσιακή ιατρική συνταγή, την ejiao, η οποία θεωρείται ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και θεραπεύει ενοχλήσεις όπως ο ακανόνιστος έμμηνος κύκλος, οι ζαλάδες και η αϋπνία.
 
Στην ίδια την Κίνα ο πληθυσμός των γαϊδουριών έχει πέσει δραματικά: από 11 εκατομμύρια ζώα το 1990, πλέον έχει μειωθεί στα έξι εκατομμύρια. Η συνταγή ejiao είναι πανάκριβη και συχνά έχουν παρατηρηθεί και ψεύτικες εκδοχές της. Μάλιστα, η κινεζική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιδοτεί κτηνοτρόφους που μεγαλώνουν γαϊδούρια.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:14