search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:15
MENU CLOSE

Η παρέα του πρωτότυπου θεάτρου

28.06.2011 13:12
Η παρέα του πρωτότυπου θεάτρου - Media

Το θέατρο είναι από τις πιο αγαπημένες τέχνες του Έλληνα, από αρχαιοτάτων χρόνων. Εκατοντάδες σκηνές λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα. Προσφέρουν ψυχαγωγία, προβληματισμό, καταθέτουν «ενστάσεις», καυτηριάζουν την πραγματικότητα και συνεχώς αναζητούν νέες ιδέες.

Το θέατρο είναι από τις πιο αγαπημένες τέχνες του Έλληνα, από αρχαιοτάτων χρόνων. Εκατοντάδες σκηνές λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα. Προσφέρουν ψυχαγωγία, προβληματισμό, καταθέτουν «ενστάσεις», καυτηριάζουν την πραγματικότητα και συνεχώς αναζητούν νέες ιδέες.

Αυτή την Κυριακή η εκπομπή «Οι παρέες γράφουν ιστορία» με τον Σεραφείμ Φυντανίδη (ΝΕΤ, 12.30 μ.μ.) φιλοξενεί μια τέτοια παρέα. Είναι ηθοποιοί,  σκηνοθέτες, συνθέτες που σπάνε τα καθιερωμένα και την χρονιά που πέρασε έδωσαν  παραστάσεις ανατρεπτικές, χιουμοριστικές, πρωτότυπες, ακόμα και διαδραστικές με τη συμμετοχή guest καλεσμένων. Στην παρέα μας και κάποιοι άλλοι που έκαναν ένα άλμα: Έφεραν το θέατρο μέσα …στο σπίτι σας, θυμίζοντας συνήθειες από την …εποχή της Αναγέννησης.

Στην εκπομπή συμμετέχουν οι συντελεστές από το «Οικείο Θέατρο» που δέχτηκε δεκάδες προσκλήσεις από όλη την Ελλάδα για να παρουσιάσει παραστάσεις … κατ’ οίκον: Μίλτος Δημουλής (σκηνοθέτης-ηθοποιός) και Τάσος Σωτηράκης (μουσικοσυνθέτης-ηθοποιός).

Ο ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου και η Αθηνά Παππά, ηθοποιός και σκηνοθέτης της παράστασης «Πεινάει κανείς;» με θέμα τον κανιβαλισμό στη ζωή και τα ΜΜΕ, όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα κλήθηκαν επί σκηνής, ως guest, επαγγελματίες από διάφορους χώρους που «ανθεί» ο κανιβαλισμός. Ανάμεσά τους και καλεσμένη στην παρέα μας, η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτριά μας Νατάσα Μποζίνη.

Η συντροφιά έχει και κάτι από «Reality». Έτσι, είναι κοντά μας η  σκηνοθέτρια της ομότιτλης παράστασης Χριστίνα Χριστοφή και ο ηθοποιός Δημήτρης Μαζιώτης και μας μιλούν για ένα έργο με θέμα μια ελληνική οικογένεια που πηγαίνει σε ένα reality για να λύσει τα προβλήματά της.

«Ζήτω τα λαϊκά κορίτσια» αναφωνούν στο πλατό μας και  οι συντελεστές της ομώνυμης παράστασης που έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα. Μαζί μας τοποθετούνται και τραγουδούν υπέρ των… κοριτσιών και πολλών άλλων οι: Γιάννης Μποσταντζόγλου, Παντελής Αμπαζής και Σίλας Σεραφείμ.

Στο πιάνο σε δικές του συνθέσεις κλασικής και progressive μουσικής και ο σολίστας Τάσος Σωτηράκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24