search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:23
MENU CLOSE

Σπίρτζης για Καλογρίτσα: Δεν θα απολογηθώ για καμία προσωπική σχέση από το παρελθόν (Video)

01.10.2016 12:30
Σπίρτζης: Να ξεπεράσουμε λογικές «ιδιοκτητών» και «φιλοξενουμένων» στον ΣΥΡΙΖΑ - Media

 

Για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, την υπόθεση Καλογρίτσα αλλά και το θέμα της Τράπεζας Αττικής μίλησε, μεταξύ άλλων,  ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

«Εμείς δεν είχαμε καμία πρόβλεψη και δεν μας ενδιαφέρει ποιος επιχειρηματίας θα δραστηριοποιηθεί, εφόσον έχει τις προδιαγραφές, και συμμετέχει ισότιμα σε έναν διαγωνισμό, ποιος επιχειρηματίας θα κερδίσει έναν διαγωνισμό ή ένα δεύτερο διαγωνισμό», σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1. «Έχουμε τελειώσει την Καλογριτσιάδα και έχουμε μπει στην Σαββιάδα», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επισήμανε πως δεν σκοπεύει να απολογηθεί για «καμία σχέση που έρχεται από το παρελθόν». «Ζητήσαμε τα στοιχεία από την αντιπολίτευση, αν υπάρχει μία «γκρίζα ζώνη» να τα πάμε στον Εισαγγελέα. Δεν έφερε κανείς τίποτα», σχολίασε αναφερόμενος στο δημόσιο έργο στη Μυτιλήνη στο οποία είχε συμμετοχή Καλογρίτσας.

Μάλιστα πρόσθεσε: «Και θα σας δώσω και μία είδηση. Θα τα πάμε εμείς στον Εισαγγελέα. Άμεσα. Μόλις έρθει ο φάκελος στο γραφείο και ελεγχθεί θα τον πάω εγώ ο ίδιος στον Εισαγγελέα, όχι για κανέναν άλλο λόγο. Για να αναδειχθεί αν υπάρχουν λασπολόγοι, σαν κι αυτούς που, πριν καν από τον υπουργό ήξεραν για αυτή τη διαδικασία, και είναι απόλυτα λογικό γιατί οι ίδιοι είχαν δώσει τις εντολές, και μιλάμε με ονοματεπώνυμο, ο κ. Κεγκέρογλου στη Βουλή, τα συγκεκριμένα δύο κανάλια, ΣΚΑΙ και ALPHA, και όλοι οι υπόλοιποι».

Ο κ. Σπίρτζης υπεραμύνθηκε των θεσμών που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Δημοσίου,όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ειδικά για τον οδικό άξονα «Πάτρα-Πύργος» αναρωτήθηκε: «Ανατέθηκαν αυτά τα έργα στον κ. Καλογρίτσα μέχρι σήμερα που μιλάμε; Όχι».

Μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε και για το θέμα της Τράπεζας Αττικής σε σχέση με τις κατηγορίες ότι το ταμείο των μηχανικών ΤΣΜΕΔΕ έχει χάσει σχεδόν το 80% των κεφαλαίων που έδωσε για τη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank. «Το ΤΣΜΕΔΕ εισηγήθηκε στο ΕΤΑΑ και το ΔΣ του ΕΤΑΑ πήρε την απόφαση» τόνισε ο υπουργός Υποδομών αφήνοντας αιχμές για το κατά πόσο η δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση της Αττικής που αξίωσε η Τράπεζα της Ελλάδος ήταν αναγκαία.

Τέλος, για τα δάνεια που έχει λάβει ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας από την Τράπεζα Αττικής τόνισε: «Εξυπηρετείται το δάνειο του κ. Καλογρίτσα και έχει εγγυήσεις».

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:23