search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:12
MENU CLOSE

Κουτσούμπας: Άμεση αποκατάσταση όλων των πληγέντων στη Θάσο (Video)

01.10.2016 14:58
Κουτσούμπας: Άμεση αποκατάσταση όλων των πληγέντων στη Θάσο (Video) - Media

 

Τις πυρόπληκτες περιοχές της Θάσου επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νησί. Το μεσημέρι συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων του νησιού μέσα από την οποία αναδείχθηκαν οι διεκδικήσεις του λαού της περιοχής για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, για την 100% αποζημίωση των καταστροφών σε αγροτική παραγωγή, κτηνοτροφία, μελισσοκομία και υποδομές, για την άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και έργων υποδομής για τη συγκράτηση και διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτές τις δύο ημέρες που βρισκόμαστε στη Θάσο, γίναμε μάρτυρες των μεγάλων καταστροφών, που υπέστη αυτό το πανέμορφο νησί από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Φυσικά δεν είναι μόνο οι φυσικές καταστροφές, που έτσι και αλλιώς συμβαίνουν και ανεξάρτητα από τη θέληση των ανθρώπων, το πρόβλημα είναι τι κάνουμε, ώστε να υπάρχει η αναγκαία πρόληψη και από εκεί και πέρα τι κάνουμε για να υπάρξει η αντιμετώπιση και κυρίως όταν μετά αυτά φεύγουν από τα φώτα της δημοσιότητας και την επικαιρότητα, τι κάνουμε για να μπορέσουν να αποκατασταθούν οι ζωές των ανθρώπων, να μπορέσει το νησί να γίνει ξανά το ίδιο και καλύτερο, και βεβαίως, να μπορέσουν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι κάτοικοι του νησιού να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους ευτυχισμένα και όμορφα. Άρα οι υποσχέσεις που δίνονται τις πρώτες ημέρες όχι μόνο χρειάζονται άμεση υλοποίηση, αλλά πρέπει να τρέξουν με ταχύτατους ρυθμούς. Χρειάζεται πολύ περισσότερο αποκατάσταση 100% όλων των πληγέντων, χρειάζονται δραστικά μέτρα και για τη μελισσοκομία και για την αγροτική παραγωγή και για την ελαιοκαλλιέργεια και για τα αιγοπρόβατα και τους κτηνοτρόφους και για τους επαγγελματίες που επλήγησαν και πολύ περισσότερο για τους υπόλοιπους κατοίκους, που έχασαν περιουσίες, σπίτια, στάβλους, αποθήκες κλπ.

Αυτό είναι ζήτημα πάλης και εδώ των ανθρώπων του νησιού, αλλά συνολικότερα και των πολιτικών κομμάτων και μέσα στη Βουλή. Κυρίως είναι θέμα της κυβέρνησης να επιδείξει την αναγκαία σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Δεν μπορεί να κρύβεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πίσω από τις διακηρύξεις της ΕΕ και τις κοινοτικές οδηγίες, που απάντησαν προχθές στους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, ότι δεν υπάρχει προτεραιότητα για να χρηματοδοτηθούν, εκ μέρους της ΕΕ, αντιπλημμυρικά έργα, έργα προστασίας, έργα αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής της Θάσου. Είναι απαράδεκτο, θα πρέπει άμεσα να εξευρεθούν τα κονδύλια και να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση. Σ’ αυτόν τον αγώνα, το ΚΚΕ θα δώσει όλες τους τις δυνάμεις και μέσα στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο και έξω απ’ αυτό στους καθημερινούς μας αγώνες».

Πηγή: 902.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:11