search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:10
MENU CLOSE

Αιγύπτιος βουλευτής: Οι γυναίκες πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ παρθενίας πριν μπουν στο πανεπιστήμιο

01.10.2016 16:58
Νορβηγία: Απαγόρευση της μπούργκα και του νικάμπ εξετάζει η κυβέρνηση - Media

Όλες οι γυναίκες στην Αίγυπτο οι οποίες επιθυμούν να εγγραφούν στο πανεπιστήμιο θα πρέπει να υποχρεωθούν να υποβληθούν σε τεστ παρθενίας, τα αποτελέσματα του οποίου θα πηγαίνουν στους γονείς τους, δήλωσε ένας Αυγύπτιος βουλευτής.

 Ο βουλευτής Elhamy Agina απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας της Αιγύπτου, δήλωσε πως το κράτος πρέπει να κάνει υποχρεωτικά τα τεστ τα οποία θα ελέγχουν αν μια κοπέλα είναι παρθένα ή όχι, εφόσον η κοπέλα επιθυμεί να εισαχθεί σε πανεπιστήμιο της χώραας.

«Κάθε κοπέλα που μπαίνει στο πανεπιστήμιο πρέπει να ελεγχθεί αν είναι παρθένα για να διαπιστωθεί αν είναι δεσποινίς (όρος που συχνά χρησιμοποιείται για τις παρθένες στην Αιγυπτο)» δήλωσε ο Agina.

«Συνεπώς, κάθε κοπέλα θα πρέπει να έχει ένα επίσημο έγγραφο το οποίο θα το καταθέτει το εκπαιδευτικό ίδρυμα που επιθυμεί να φοιτήσει».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, τα τεστ παρθενίας στις κοπέλες έχουν ως στόχο να μειωθούν οι λεγόμενοι «γάμοι ούρφι» που πραγματοποιούνται στη χώρα. Ένας τέτοιος γάμος δεν απαιτεί την συγκατάθεση από τους κηδεμόνες της νύφης, αλλά μόνο την παρουσία δυο μαρτύρων και συνήθως οι οικογένειες των κοριτσιών δεν ενημερώνονται ποτέ για τον γάμο

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:08