24/04/2019 06:06:29

Κουμουτσάκος για τουρκικό ΥΠΕΞ: Επαναφέρει θέμα «γκρίζων ζωνών»

Κουμουτσάκος: «Ένα μαύρο σύννεφο συσσωρεύεται πάνω από τη Δημοκρατία» - Media
 
Ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα συνιστά ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σχετικά με τη νέα ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με «προβλήματα» με την Ελλάδα στο Αιγαίο.
 
Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «μετά τις πρόσφατες προβληματικές δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λοζάνης, πυροδοτήθηκε στο εσωτερικό της Τουρκίας συζήτηση για το καθεστώς του Αιγαίου.
 
Η συζήτηση αυτή προκάλεσε τώρα και την τοποθέτηση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών  το οποίο, μεταξύ άλλων, επαναφέρει και θέμα δήθεν "γκρίζων ζωνών".
 
Το γεγονός ότι θέμα Αιγαίου μπαίνει στο δημόσιο διάλογο της Τουρκίας, είναι εξέλιξη που οφείλουμε να αξιολογήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα.
 
Θεωρούμε δεδομένο ότι αυτήν  τη φορά το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν θα απαντήσει στο τουρκικό με διαρροές "διπλωματικών πηγών" και "τουίτ"...».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.