search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:05
MENU CLOSE

Γεροβασίλη: Ουρά της ΝΔ η Δημοκρατική Συμπαράταξη

02.10.2016 10:27
Στη δικαιοσύνη κατά της ΝΔ προσφεύγει η Όλγα Γεροβασίλη - Media
 
«Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προγραμματικές συγκλίσεις πάνω σε πολιτικές θέσεις με προοδευτική κατεύθυνση», διαμηνύει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews.
 
Από την πρόσφατη σχετική πρόσκληση του πρωθυπουργού εξαιρείται η Δημοκρατική Συμπαράταξη διότι όπως εξηγεί «παίζει ρόλο ουράς της ΝΔ» και διερωτάται: «Ως πότε θα ταυτίζεται με την ατζέντα του νεοφιλελευθερισμού και θα επιμένει στη συντήρηση του διαπλεκόμενου συστήματος. Και βέβαια πότε θα καταλάβει ότι βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τα υπόλοιπα κόμματα της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη;»
 
Η κ. Γεροβασίλη διαψεύδει τα σενάρια περί πρόθεσης της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση διαθέτει ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης, έως το 2019».
 
Για το θέμα των Θρησκευτικών, στηρίζει τις επιλογές του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη προσθέτοντας ότι υπάρχει κατανόηση των θέσεων της Εκκλησίας αλλά και των διακριτών θεσμικών ρόλων του κράτους και της Εκκλησίας.
 
Για την κριτική που ασκεί ο Πάνος Καμμένος στον κ. Φίλη, η κα Γεροβασίλη επισημαίνει ότι «η διαφορά απόψεων δεν σημαίνει υποχρεωτικά και σύγκρουση», ενώ τονίζει ότι παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, «στο θεσμικό, το ουσιαστικό και το αναγκαίο, το μέτωπο παραμένει αρραγές».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:05