01/10/2020 18:00:20

Τσίπρας: Η ελληνική δημοκρατία αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση

Τσίπρας: Η ελληνική δημοκρατία αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση - Media

 

Σε εξέλιξη είναι εκδήλωση που διοργανώνει ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο και τον λαό της περιοχής.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενώ έχει προγραμματιστεί παρουσίαση του έργου «Καταχνιά» από τη λαϊκή ορχήστρα του συνθέτη Χρήστου Λεοντή με τη συμμετοχή της χορωδίας της ΕΡΤ.

«Υπάρχει βαθύτερη συναισθηματική φόρτιση διότι ένα χρόνο πριν βρέθηκα στην πλατεία της Καισαριανής και υποσχέθηκα να έρθω ξανά στην πλατεία σας ως πρωθυπουργός και σήμερα εκπληρώνω αυτή την υπόσχεση. Υποσχέθηκα να έρθω για να αποδώσω αυτό τον χώρο εκεί που ανήκει στο δήμο στους δημότες της Καισαριανής. Η ελληνική δημοκρατία αναγνωρίζει και τιμά αυτούς από τους οποίους δημιουργήθηκε αυτούς που της έδωσαν υπόσταση», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας στην έναρξη της ομιλίας του στο Σκοπευτήριο. 

«Απέναντι σε αυτούς που είχαν το θάρρος να κοιτάξουν την ιστορία στα μάτια κάνουμε το καθήκον μας και συνεχίζουμε στα βήμστά τους. Για μένα είναι ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι εδώ ως πρωθυπουργός και καλώ τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να τους παραδώσω το ΦΕΚ με το οποίο αποδίδεται το Σκοπευτήριο της Καισαριανής στον δήμο και στο λαό της, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο και τον λαό της περιοχής», επισήμανε.

«Η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση, ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως τελεσίδικη είναι η καταδίκη του φασισμού στη συνείδηση μας. Η θυσία της πρωτομαγιάς του 1944 ήταν θυσία στο πλαίσιο τις εθνικής αντίστασης και μας κάνει όλους υπερήφανους ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως η θυσία αυτή ανήκει σε κάθε Έλληνα αγωνιστή. Εμείς πρέπει να δείξουμε σαν φάρος δημοκρατίας τον ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι στη χώρα μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Απέναντι σε αυτούς που είχαν το θάρρος να κοιτάξουν την ιστορία στα μάτια κάνουμε το καθήκον μας και συνεχίζουμε στα βήματά τους. Για μένα είναι ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι εδώ ως πρωθυπουργός και καλώ τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να τους παραδώσω το ΦΕΚ με το οποίο αποδίδεται το Σκοπευτήριο της Καισαριανής στον δήμο και στο λαό της, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο και τον λαό της περιοχής». 

Παρόντες στην εκδήλωση είναι οι κ.κ. Παππάς, Μπαλάφας, Τσιρώνης, Δρίτσας, Παπαδημούλης. 

Ένταση και χημικά απέξω 

Με χημικά απώθησαν αστυνομικές δυνάμεις μέλη της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Σκοπευτήριο. 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.