search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:54
MENU CLOSE

Αγιασμός στη Βουλή με αιχμές Ιερώνυμου και χωρίς να πλησιάσει τα έδρανα – «Το καράβι βουλιάζει» (Photos)

03.10.2016 08:46
Αγιασμός στη Βουλή με αιχμές Ιερώνυμου και χωρίς να πλησιάσει τα έδρανα - «Το καράβι βουλιάζει» (Photos) - Media

 

 

Χωρίς να πλησιάσει τους βουλευτές, αλλά ραίνοντάς τους από τη θέση του, ολοκλήρωσε την τελετή αγιασμού στη Βουλή ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος άφησε νωρίτερα σαφείς αιχμές, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

 «Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε. Το καράβι βουλιάζει και βουλιάζει για όλους μας» είπε, μεταξύ άλλων, ο αρχιεπίσκοπος στον πρόεδρο της Βουλής,  συνιστώντας λιγότερες πικρίες, σύνεση και όχι βιαστικά βήματα.

   «Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε. Το καράβι βουλιάζει και βουλιάζει για όλους μας. Υπάρχει μεγάλη αγωνία στον κόσμο. Ήμουν στη Νέα Ιωνία και ο κόσμος με ρωτούσε τι γίνεται» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος.

   «Είμαστε όλοι στο ίδιο κλαρί. Συναποτελούμε ένα δέντρο με βαθιές ρίζες. Είμαστε έκθετοι στις διεθνείς συγκυρίες. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να ζήσουνε με λιγότερες προσδοκίες» απάντησε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής.

 «Ευχόμαστε και σε εσάς και σε εμάς καλή δύναμη, πολλή φρόνηση και σύνεση σε ό,τι λέμε και ότι κάνουμε» είπε ο αρχιεπίσκοπος, μόλις ολοκλήρωσε την τελετή αγιασμού, ενώ δεν πλησίασε τα κοινοβουλευτικά έδρανα αλλά έρανε τους βουλευτές από τη θέση όπου βρισκόταν μαζί με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

   Κατά την αποχώρηση της Ιεράς Συνόδου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χαιρέτησε δια χειραψίας σχεδόν όλους τους Ιεράρχες ενώ με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε και μια ολιγόλεπτη συνομιλία. Τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεραρχίας είχε συνοδεύει στην αίθουσα της Ολομέλειας ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15