search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:15
MENU CLOSE

Προκαλεί ο πρόεδρος της Τσεχίας: Να δημιουργηθούν hot spot σε ακατοίκητα ελληνική νησιά με αντάλλαγμα τη μείωση του χρέους

03.10.2016 16:10
Τσεχία: Προβάδισμα Ζέμαν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών - Media

 

Προκαλεί για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος της Τσεχίας, ο Μίλος Ζέμαν.

Μιλώντας για τους οικονομικούς μετανάστες που καταφθάνουν στην Ευρώπη, αλλά και για όσους δεν καταφέρνουν να λάβουν άσυλο από τις ευρωπαϊκές χώρες, είπε πως «φυσικά πιστεύω πως πρέπει να απελαθούν. Μπορούν να μεταφερθούν είτε σε “άδεια” μέρη στη Βόρειο Αφρική ή σε ακατοίκητα ελληνικά νησιά».

Συγκεκριμένα, ο Ζέμαν δήλωσε στους Financial Times χωρίς περιστροφές ότι «είμαι υπέρ της απέλασης όλων των οικονομικών μεταναστών. Φυσικά, αντιλαμβάνομαι την αγριότητα του πολέμου στη Συρία, το Ιράκ και τα λοιπά. Ωστόσο, δεν μιλάω για αυτούς τους ανθρώπους, μιλάω για τους οικονομικούς μετανάστες».

Ο Τσέχος πρόεδρος συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα έχει πολλά ακατοίκητα νησιά και μεγάλο εξωτερικό χρέος. Οπότε, αν υπάρχουν “hotspots” σε ελληνικά νησιά, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως είδος αποπληρωμής του χρέους».
 
Ταυτόχρονα συνέδεσε τις ροές των προσφύγων με τις τζιχαντιστικές επιθέσεις στην Ευρώπη, λέγοντας ότι «είμαι σίγουρος ότι υπάρχει ισχυρή σύνδεση μεταξύ του μεταναστευτικού κύματος και του κύματος των τζιχαντιστών […] και όσοι αμφισβητούν αυτή τη σύνδεση, κάνουν λάθος».

Ο Τσέχος πρόεδρος έχει κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για ισμαλοφοβικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:15