search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:14
MENU CLOSE

Συνάντηση 7 υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη Ρώμη: Θεμελιώδης αξία η αλληλεγγύη και το κράτος δικαίου

03.10.2016 10:24
Συνάντηση  7 υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στη Ρώμη: Θεμελιώδης αξία η αλληλεγγύη και το κράτος δικαίου - Media

 

«Πρέπει να εντάξουμε το κράτος δικαίου όχι μόνον στις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές κατακτήσεις, αλλά και στις μεγάλες προτεραιότητές μας. Στην Ευρώπη καταβάλλουμε αυτή την προσπάθεια, και θα συζητήσουμε το όλο θέμα σήμερα στην Ρώμη, στο μέγαρο της Γερουσίας, στην συνάντηση που φέρει τον τίτλο «Ευρώπη: κράτος δικαίου και κατάσταση των δικαιωμάτων», υπογραμμίζεται σε άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Το άρθρο υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης και οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας, της Γαλλίας, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας και του Βελγίου.

«Θέλουμε να θέσουμε το κράτος δικαίου στο επίκεντρο της δράσης και της προσοχής μας», προσθέτουν οι επτά υπουργοί στο άρθρο τους, διότι «μόνον εγγυώμενοι τον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων στα κράτη μέλη, η Ένωση μπορεί να αποδειχθεί ισχυρή στο να απαιτήσει να κάνουν το ίδιο και οι διεθνείς εταίροι της, αρχίζοντας από τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες», γράφουν οι υπουργοί που συναντώνται, την ώρα αυτή, στην Αιώνια Πόλη.

Στο άρθρο τονίζεται, επίσης ότι «η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών δεν είναι μια από τις δυνατές επιλογές. Αποτελεί κοινή ευθύνη, μια βασική αρχή και μια θεμελιώδη αξία»

Για τον λόγο αυτό, υπογραμμίζουν με έμφαση οι επτά υπουργοί αναφερόμενοι στην προσφυγική κρίση, « πράττουμε ό,τι είναι αναγκαίο για την διαχείριση των ροών στα εξωτερικά σύνορα, στηρίζουμε τις προσπάθειες επανεγκατάστασης , αλλά πρώτα απ΄όλα θέλουμε να προστατέψουμε την ζωή και τα δικαιώματα όλων, και ιδίως των ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση μεγαλύτερης ανάγκης και προσπαθούν να απομακρυνθούν από πολέμους και κατατρεγμούς». «Το να ζητά κανείς τον σεβασμό τους κράτους δικαίου δεν αποτελεί “εξωτερική ανάμειξη”, αλλά τήρηση ενός βασικού όρου για την ένταξη στην Ένωση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:14