search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:55
MENU CLOSE

Συμμετοχή της ΓΓΙΦ στη διαβούλευση του σχεδίου ισότητας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής

03.10.2016 10:30
Συμμετοχή της ΓΓΙΦ στη διαβούλευση του σχεδίου ισότητας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής - Media

 

Αντιπροσωπεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων συμμετείχε στη διαβούλευση του σχεδίου ισότητας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής που έγινε την Παρασκευή 30/9 στην Ελευσίνα.

Ειδικότερα, η κα. Αγγελική Παπάζογλου, συνεργάτιδα της ΓΓ Ισότητας των Φύλων ανέλυσε τους έξι στρατηγικούς άξονες προτεραιότητας του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ουσιαστική ισότητα των φύλων 2016-2020:

Την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, με έμφαση στις γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (γυναίκες πρόσφυγες, ρομά, ΑμΕΑ, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών) που συχνά βρίσκονται στο φάσμα του κοινωνικού αποκλεισμού

Την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην οικογένεια, την εργασία και την κοινωνία 

Τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία των γυναικών και την πρόσβαση σε υπηρεσίες φροντίδας υγείας

Τη στήριξη της απασχόλησης των γυναικών και την άρση των συνεπειών της μείωσης της ανδρικής απασχόλησης όσον αφορά στις έμφυλες ταυτότητες και τις σχέσεις των δύο φύλων

Την άρση των στερεοτύπων μέσω της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, του πολιτισμού και των μέσων ενημέρωσης

Την ίση συμμετοχή γυναικών σε δομές εξουσίας, διαδικασίες και κέντρα λήψης των αποφάσεων

Παράλληλα, εκτέθηκε η πρόταση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για ένα νέο 3ετές πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα βασίζεται αφενός στη χρηματοδότηση σχεδίων δράσεων ισότητας στους ανωτέρω τομείς προτεραιοτήτων που προβλέπεται να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται από τους ίδιους τους φορείς της αυτοδιοίκησης, με την επιστημονική, διοικητική και οργανωτική υποστήριξη των στελεχών από τα γραφεία ισότητας της ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ, η λειτουργία των οποίων θα συνεχίσει κανονικά και στη νέα προγραμματική περίοδο. Αφετέρου, το πρόγραμμα θα στοχεύει σε δράσεις ενίσχυσης της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και αντιπροσώπευσης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:51