search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:52
MENU CLOSE

Τι είστε όταν πίνετε, Μίστερ Χάιντ ή Μαίρη Πόπινς;

03.10.2016 15:29
Αλκοόλ: Πώς μπορεί να καταστρέψει τον ύπνο μας - Media
 
Το ότι το αλκοόλ επηρεάζει δραματικά τη συμπεριφορά μας είναι γνωστό σε όποιον από εμάς έχει έλθει έστω και μια φορά «στο κέφι» ή έχει αποκτήσει μια «ευχάριστη ζαλάδα» μετά από κατανάλωση κάποιου «νερού που καίει».
 
Ωστόσο, το πώς επιδρά το αλκοόλ σε κάθε άνθρωπο διαφέρει σημαντικά: ο οργανισμός, η αντοχή στην αιθυλική αλκοόλη, η ψυχολογική μας κατάσταση, η σωματική μας κατάσταση, όλα παίζουν σημαντικό ρόλο στο πώς συμπεριφερόμαστε υπό την επήρεια του ποτού.
 
Αυτή την απορία επιχειρούν να απαντήσουν ψυχολόγοι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, οι οποίοι παρακολούθησαν εκ του σύνεγγυς 374 φοιτητές του ιδρύματος και το πώς συμπεριφέρονται μετά από μερικά ή περισσότερα ποτηράκια. Και, επειδή οι ερευνητές είχαν και χιούμορ, κατέταξαν τους πότες σε τέσσερις βασικές κατηγορίες, εμπνευσμένες από το χώρο της λογοτεχνίας και της τέχνης γενικότερα.
 
1η Κατηγορία-Οι Έρνεστ Χεμινγουέι:
O δημιουργός των αριστουργημάτων «Για Ποιον Χτυπά η Καμπάνα» και «Ο Γέρος και η Θάλασσα» ήταν αυτό που λέμε «γερό ποτήρι», ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έπινε σαν νεροφίδα, δεν παρουσίαζε κανένα από τα γνωστά συμπτώματα της μέθης. Η κατηγορία αυτή είναι η πολυπληθέστερη (40%) και δεν παρουσιάζει κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή στο χαρακτήρα όταν πίνει.
 
2η Κατηγορία-Οι Μαίρη Πόπινς
Είναι ούτως ή άλλως εξωστρεφείς άνθρωποι, οι οποίοι με τη βοήθεια του αλκοόλ γίνονται ακόμα πιο γλυκείς και χαρούμενοι.
 
3η Κατηγορία-Οι Τρελοί Επιστήμονες
Όπως ο ήρωας της ταινίας με τον Έντι Μέρφι, είναι εσωστρεφείς άνθρωποι που με τη βοήθεια του αλκοόλ ξεπερνούν τις αναστολές τους και γίνονται πιο λαμπεροί και κοινωνικοί.
 
4η Κατηγορία-Οι Μίστερ Χάιντ
Ο κύριος Χάιντ ήταν το κτηνώδες, τρομακτικό alter ego του ευγενικού και πολιτισμένου δόκτορ Τζέκιλ και σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται οι πότες που, σύμφωνα με τη μελέτη γίνονται υπό την επήρεια του αλκοόλ «πιο ανεύθυνοι, λιγότερο ευφυείς και πιο επιθετικοί».
 
Εσείς σε ποια κατηγορία τοποθετείτε τον εαυτό σας;
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27