search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:07
MENU CLOSE

Η Κλίντον τρολάρει τον Τραμπ: Πώς είναι επιχειρηματικό δαιμόνιο κάποιος που χάνει ένα δισ. δολάρια σε ένα χρόνο;

04.10.2016 08:24
Η Κλίντον τρολάρει τον Τραμπ: Πώς είναι επιχειρηματικό δαιμόνιο κάποιος που χάνει ένα δισ. δολάρια σε ένα χρόνο; - Media

Ο Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, επιμένει ισχυριζόμενος ότι χρησιμοποίησε “έξυπνα” τη φορολογική νομοθεσία των ΗΠΑ εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του. Η τακτική αυτή, σύμφωνα με τον Τραμπ, τον βοήθησε να επιβιώσει σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο για την αγορά των ακινήτων.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, επιμένει ισχυριζόμενος ότι χρησιμοποίησε “έξυπνα” τη φορολογική νομοθεσία των ΗΠΑ εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του. Η τακτική αυτή, σύμφωνα με τον Τραμπ, τον βοήθησε να επιβιώσει σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο για την αγορά των ακινήτων.

“Είχα τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσω της φορολογική νομοθεσία της χώρας μας, αλλά και το επιχειρηματικό μου δαιμόνιο προκειμένου να επιβιώσω μέσα στο χάος της μεσιτικής αγοράς. Λίγοι στάθηκαν ικανοί να κάνουν κάτι τέτοιο,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Κολοράντο.

Πρόκειται για τις πρώτες εκτενείς δηλώσεις του Τραμπ, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας “The New York Times” που αποκάλυψε ότι ο προεδρικός υποψήφιος είχε δηλώσει απώλεια εσόδων 916 εκατομμυρίων δολαρίων στη δήλωση επιστροφής φόρων που κατέθεσε για το οικονομικό έτος 1995. Μετά την αποκάλυψη αυτή, ειδικοί σε φορολογικά θέματα εκτιμούν ότι είναι ενδεχόμενο ο ίδιος να έχει αποφύγει την καταβολή φόρων για18 χρόνια.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την άσκηση κριτικής από τη Χίλαρι Κλίντον, καθώς υποστήριξε ότι οι αποκαλύψεις υποβαθμίζουν το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Τραμπ.

“Ποια είναι αυτή η ιδιοφυΐα που χάνει ένα δισεκατομμύριο δολάρια μέσα σε έναν και μόνο χρόνο;” αναρωτήθηκε σαρκαστικά η Χίλαρι Κλίντον, για να συμπληρώσει: “Αυτός είναι ο Τραμπ με κεφαλαίο “Τ”που μετατρέπει την επιχειρηματική επιτυχία σε αποτυχία.” Τα σχόλια αυτά της Κλίντον έγιναν στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας της, στο Οχάιο, ενώ η προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών έχει καλέσει πολλές φορές των εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο να δημοσιοποιήσει τα έγγραφα για το σύνολο των φορολογικών απαλλαγών του, όπως έκαναν προηγούμενοι προεδρικοί υποψήφιοι των ΗΠΑ στο παρελθόν.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ απέρριψε το δημοσίευμα των “Times” τονίζοντας ότι τα ΜΜΕ έχουν “υπερτονίσει” κάποια φορολογικά στοιχεία που τον αφορούν από τη δεκαετία του ’90. Ωστόσο, το επιτελείο της προεκλογικής του εκστρατείας δεν έχει χαρακτηρίσει “αναξιόπιστο” το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Ωστόσο, μερικοί από τους υποστηρικτές του, όπως, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι και ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι Κρις Κρίστι έχουν υποστηρίξει ότι η επιθετική εκμετάλλευση από τον Τραμπ των νομικών προβλέψεων για τις φοροαπαλλαγές αποτελεί απόδειξη της ευφυίας στον τομέα των επιχειρήσεων, αλλά και της αγοράς ακινήτων.

“Χρησιμοποίησα με εξυπνάδα τους νόμους,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, χθες, στο Κολοράντο.

Από την άλλη μεριά, το ζήτημα με τις φορολογικές απαλλαγές του Τραμπ ήρθε στο προσκήνιο σε μια περίοδο του προεκλογικού αγώνα, στην οποία ο ίδιος δέχεται κριτική για την προετοιμασία και τις επιδόσεις του, στην πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση που είχε με τη Χίλαρι Κλίντον στις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ υπάρχει πλέον πρόβλημα με τη συνέχιση των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος Τραμπ, εξαιτίας του τρόπου της λειτουργίας του.

Προβάδισμα 5% για τη Χίλαρι

Στις δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά τη διεξαγωγή της πρώτης τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ και της προεδρικής υποψηφίου των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, η τελευταία φαίνεται να εξασφαλίζει ένα προβάδισμα πέντε ποσοστιαίων μονάδων, παρατηρεί το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Το προβάδισμα αυτό επιδρά θετικά έναντι της ανησυχίας που είχε προκύψει μεταξύ των υποστηρικτών της, ενώ πιστώνεται θετικά την καλύτερη προετοιμασία, αλλά και τη γενικότερη συμπεριφορά για την άσκηση των προεδρικών καθηκόντων, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση (CNN/ ORC).

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Κλίντον προηγείται του Τραμπ με ποσοστό 47% έναντι 42% μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων, με τον φιλελεύθερο υποψήφιο Γκάρι Τζόνσον να εξασφαλίζει ποσοστό 7%, αλλά και την υποψήφια των Πρασίνων Τζιλ Στάιν να βρίσκεται στο 2%.

Το προβάδισμα της Κλίντον φαίνεται να προέρχεται από τις προτιμήσεις των αντρών ψηφοφόρων στην υποψηφιότητά της έναντι του Τραμπ, αλλά και στην υποστήριξη των ανεξάρτητων ψηφοφόρων, οι οποίοι φαίνεται ότι κλείνουν περισσότερο προς την προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών, αντιστρέφοντας προγενέστερη αρνητική για την Κλίντον δυναμική στις δημοσκοπήσεις.

Παράλληλα, τα στατιστικά ευρήματα δείχνουν ότι η Κλίντον βελτιώνει την πολιτική διείσδυσή της, μεταξύ των λευκών ψηφοφόρων που δεν έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση και αποτελούσαν παλαιότερα, τον πυρήνα των υποστηρικτών του Τραμπ. Η προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών φαίνεται να έχει προβάδισμα 21 ποσοστιαίων μονάδων, στην αναφερόμενη ομάδα ψηφοφόρων.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν επίσης, ότι τα 3/4 των ψηφοφόρων τάσσονται υπέρ της δημοσιοποίησης των φορολογικών απαλλαγών του Τραμπ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:05