search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:27
MENU CLOSE

Βουλή: 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση για να ενισχυθούν οι ευπαθείς ομάδες

04.10.2016 10:36
Το «πρώτο βήμα» για την ολοκλήρωση της β

 

Τον ανακαθορισμό του τεκμαρτού εισοδήματος, προς τα πάνω, προκειμένου να επωφεληθούν εισοδηματικής ενίσχυσης οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και τέκνα υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ζητούν 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Εργασίας.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι με το υφιστάμενο πλαίσιο, δικαιούχοι της ετήσιας εισοδηματικής ενίσχυσης είναι γονείς και κηδεμόνες που είναι Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών-μελών της ΕΕ, οι οποίοι έχουν παιδί που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση (μέχρι το 16ο έτος), με ετήσιο εισόδημα (δηλωθέν ή τεκμαρτό) που δεν υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ.

«Είναι εμφανές ότι το τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ είναι υπερβολικά χαμηλό και σαν άμεση συνέπεια με δεδομένες τις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού δεν έχουν πρόσβαση σε μία ενίσχυση που μπορεί να ανακουφίσει, έστω και ελάχιστα, την εισοδηματική τους κατάσταση», επισημαίνουν οι βουλευτές και ζητούν από την κυβέρνηση να τους ενημερώσει σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν, ώστε να ανακαθοριστεί προς τα πάνω το ύψος του τεκμαρτού εισοδήματος και να επωφεληθούν της ενίσχυσης ομάδες με σοβαρές ανάγκες, με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για την προστασία και στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48