search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:11
MENU CLOSE

Ουγγαρία: Αφού το δημοψήφισμα απέτυχε, ας αλλάξουμε το Σύνταγμα

04.10.2016 16:54
Ο Όρμπαν «βγάζει γλώσσα» στην Ε.Ε.: Όποιος φεύγει μπορεί να προστατεύσει την υγεία και τη ζωή των πολιτών της πιο γρήγορα» - Media
 
Παρά το γεγονός ότι το δημοψήφισμα για τον αποκλεισμό των προσφύγων από την Ουγγαρία «κάηκε» πιο εντυπωσιακά κι από το «Χίντεμπουργκ», ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν -τον οποίο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ έχει χαρακτηρίσει μισοαστεία, μισοσοβαρά ως «δικτάτορα»- φαίνεται αποφασισμένος να μη δεχθεί ούτε έναν πρόσφυγα στο έδαφος της Ουγγαρίας.
 
Έτσι, μετά την ακύρωση του δημοψηφίσματος, το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενδέχεται να αναθεωρήσει το Σύνταγμα στις 8 Νοεμβρίου ώστε να απορρίψει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση προσφύγων μέσω ποσοστώσεων και η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στα μέσα του μηνός, ανακοίνωσε σήμερα το κυβερνών κόμμα Fidesz.
 
Ο Λάγιος Κόσα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Fidesz, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε διαβεβαίωσε ότι το κόμμα δεν επιδιώκει την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν εξήγησε ότι «πρέπει να δηλώσουμε με σαφήνεια ότι χωρίς την έγκριση του ουγγρικού κοινοβουλίου οι Βρυξέλλες […] δεν μπορούν να εγκαταστήσουν μετανάστες στην Ουγγαρία. Και πρέπει να δηλώσουμε με σαφήνεια ότι απαγορεύουμε την εξαναγκαστική μετεγκατάσταση των μεταναστών».
 
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ούγγρων απέρριψε το σύστημα των ποσοστώσεων που επιβάλλει η ΕΕ στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Όμως το ποσοστό συμμετοχής ήταν μικρό, με αποτέλεσμα το δημοψήφισμα να κριθεί άκυρο.
 
Ο Όρμπαν ωστόσο τόνισε ότι μολονότι το δημοψήφισμα δεν είναι νομικά δεσμευτικό, του δίνει μια ισχυρή εντολή να αντιταχθεί στις Βρυξέλλες, καθώς περισσότεροι από 3 εκατομμύρια ψηφοφόροι απέρριψαν τις ποσοστώσεις.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33