search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:22
MENU CLOSE

Bloomberg: Οι αντιδράσεις κατά της παγκοσμιοποίησης θα επικαλύψουν την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ

04.10.2016 20:54
Με το τραγούδι «των αθανάτων το κρασί» απάντησε ο Καμμένος στην Τουρκία μέσω twitter (Photo, Video) - Media

 

Οι οικονομικές ελίτ θα συγκεντρωθούν στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα για συνεδριάσεις που θα αποτελούν την επιτομή της σύγκρουσης μεταξύ της πίστης στην παγκοσμιοποίηση και της αυξανόμενης αντίδρασης κατά των ανισοτήτων που αυτή δημιουργεί, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Από την ψήφο της Βρετανίας για την αποχώρησή της από την ΕΕ έως το σύνθημα «πρώτα η Αμερική» του Ντόναλντ Τραμπ, οι πιέσεις αυξάνονται για την αποδόμηση της οικονομικής ολοκλήρωσης που αποτέλεσε χαρακτηριστικό των συγκεντρώσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας για περισσότερο από 70 χρόνια.

Ενισχυμένη από τους στάσιμους μισθούς και τη μειωμένη ασφάλεια των θέσεων εργασίας, η άνοδος των λαϊκιστών απειλεί να οδηγήσει σε ύφεση την παγκόσμια οικονομία, την οποία η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, χαρακτήρισε ήδη ως «αδύναμη και εύθραυστη».

Οι φωνές για λιγότερη ολοκλήρωση και περισσότερα εμπόδια στο εμπόριο αποτελούν, επίσης, κινδύνους για τις μοχλευμένες χρηματοπιστωτικές αγορές, οι οποίες παραμένουν ευαίσθητες σε ξαφνικές αλλαγές του επενδυτικού κλίματος, όπως φάνηκε από την πρόσφατη νευρικότητα για την οικονομική ευρωστία της Deutsche Bank.

Στην έκθεση του ΔΝΤ για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας (World Economic Outlook), που δόθηκε στη δημοσιότητα, το Ταμείο τόνισε τις απειλές από την κίνηση κατά του εμπορίου για την ήδη υποτονική ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας. Μετά την ανάπτυξη με ρυθμό 3,2% το 2015, η παγκόσμια οικονομία θα επιβραδυνθεί και θα τρέξει με ρυθμό 3,1% φέτος, πριν ανακάμψει το 2017 με έναν ρυθμό 3,4%, σύμφωνα με την έκθεση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:21