search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:28
MENU CLOSE

Politico: Γιατί η Κλίντον είναι τυχερή που θα αντιμετωπίσει τον Τραμπ

05.10.2016 10:01
Χίλαρι Κλίντον: Τρομοκράτες επιτέθηκαν σε θεμέλιο της Δημοκρατίας μας - Media

 

Ο Μάικ Πενς, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων και νυν κυβερνήτης της Ιντιάνα, αναμετρήθηκε εχθές σε μια τηλεμαχία με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο της Χίλαρι Κλίντον, τον Τιμ Κέιν.

Αποτελέσματα της τηλεμαχίας είναι το κοινό πόρισμα είναι πως δεν ανεδείχθη κάποιος νικητής. Αυτό που ήταν σαφές όμως ήταν το πόσο καλύτερα προετοιμασμένος ήταν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων σε σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ και το πόσο δυσκολότερο θα ήταν για την Χίλαρι να σταθεί απέναντι του.

Η στρατηγική που ακολούθησε ο Πενς ήτο απλή: απέφυγε κάθε λεκτική «επίθεση» και απάντησε χτυπώντας την «ιερή τριάδα» της Χίλαρι: τις αποτυχίες της ως υπουργού Εξωτερικών, τις «περίεργες» χρηματοδοτήσεις του ιδρύματος Κλίντον και το φιάσκο με τα email.

Ο Πενς δεν υπέκυψε στις λεκτικές προκλήσεις του αντιπάλου του, σε θέματα στα οποία ο Τραμπ έπεσε εύκολα στην παγίδα. Μάλιστα, όταν κλήθηκε να υπερασπιστεί μερικές από τις ακραίες θέσεις του Τραμπ, απάντησε στον αντίπαλο του αν «κουράστηκε πολύ για να φτιάξει ένα τόσο πρωτότυπο επιχείρημα».

Ο Πενς, αν και καθ’όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας έχει φροντίσει να διαχωρίσει τη θέση του με σαφή τρόπο από τις ακραίες θέσεις του Τραμπ, απεδείχθη καλύτερος υπερασπιστής των ιδεών του υποψηφίου προέδρου των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Πενς τόνισε κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας πως το ίδρυμα Κλίντον δέχθηκε δωρεές δεκάδων εκατομμυρίων από ξένους ηγέτες όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών, κάτι που ο Τραμπ απέτυχε να αναφέρει καθώς ήταν απασχολημένος με το να υπερασπίζεται τις θέσεις του.

Η Χίλαρι Κλίντον έχει το αβαντάζ έναντι του Τραμπ γιατί υποκύπτει πολύ εύκολα στις λεκτικές παγίδες της και αναγκάζεται να σπαταλά το χρόνο του υπερασπιζόμενος τον εαυτό του. Ενάντια σε έναν άλλο, καλύτερα προετοιμασμένο και λιγότερο επιρρεπή αντίπαλο θα είχε πρόβλημα να υπερασπιστεί εκείνη κάποια από τα σκάνδαλα στα οποία έχει αναμειχθεί.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15