search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:16
MENU CLOSE

Στο Δουβλίνο, αδελφές μου, στο Δουβλίνο: Διπλασιάστηκαν οι αιτήσεις Βρετανών για ιρλανδικό διαβατήριο!

05.10.2016 14:52
Στο Δουβλίνο, αδελφές μου, στο Δουβλίνο: Διπλασιάστηκαν οι αιτήσεις Βρετανών για ιρλανδικό διαβατήριο! - Media
 
Ο αριθμός των αιτήσεων για την έκδοση ιρλανδικών διαβατηρίων τις οποίες έχουν υποβάλει πολίτες της Βρετανίας έχει σχεδόν διπλασιαστεί μετά την ψήφο υπέρ της αποχώρησης της από την Ε.Ε. στο δημοψήφισμα του Ιουνίου και ο ρυθμός της υποβολής των αιτήσεων κλιμακώνεται, γνωστοποίησε σήμερα το ιρλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.
 
Όποιος έχει γεννηθεί στην Ιρλανδία ή στη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά και όποιος έχει ιρλανδό γονέα ή παππού ή γιαγιά, δικαιούται να λάβει ιρλανδικό διαβατήριο, πράγμα το οποίο αφορά περίπου 6 εκατομμύρια Βρετανούς, οι οποίοι μπορούν να αποκτήσουν διπλή ιθαγένεια.
 
Στα ταχυδρομεία τα έντυπα αιτήσεων για την έκδοση διαβατηρίων έχουν εξαντληθεί και οι πρεσβείες της Ιρλανδίας έλαβαν χιλιάδες τηλεφωνικές αιτήσεις το διάστημα μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Τα δεδομένα τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα δείχνουν ότι 21.500 Βρετανοί υπέβαλαν τέτοιες αιτήσεις από τον Ιούλιο, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι ο αριθμός τους ήταν λίγο χαμηλότερος από 11.000.
 
Οι αιτήσεις των Βρετανών που προσπαθούν να παραμείνουν υπήκοοι μιας χώρας-μέλους της Ε.Ε. αποκτώντας διαβατήριο του κοντινότερου γειτονικού κράτους αυξάνονται κάθε μήνα μετά το δημοψήφισμα και αυξήθηκαν κατά 120% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της δημοκρατίας της Ιρλανδίας.
 
Οι αιτήσεις για την έκδοση ιρλανδικών διαβατηρίων στη Βόρεια Ιρλανδία, οι πολίτες της οποίας μπορούν να έχουν δύο διαβατήρια καθώς η επαρχία ανήκει στη Βρετανία, αυξήθηκαν κατά 68% μέσα στην ίδια τρίμηνη περίοδο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03