search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:43
MENU CLOSE

Πέθανε ο συνθέτης του «Thriller» του Michael Jackson (Photo-Video)

05.10.2016 15:19
Πέθανε ο συνθέτης του «Thriller» του Michael Jackson (Photo-Video) - Media
 
Μπορεί ο αείμνηστος «βασιλιάς της ποπ» να το έκανε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών, χάρη στη μοναδική ερμηνεία του, ωστόσο, πίσω από το «Thriller» του Michael Jackson κρύβεται ένας από τους πολυγραφότερους συνθέτες της σύγχρονης μουσικής, που, δυστυχώς, έφυγε από τη ζωή.
 
Ο Rod Temperton, που πέθανε σε ηλίκια 66 ετών, νικημένος από τον καρκίνο, ως μέλος του ντίσκο συγκροτήματος Heatwave, μας έδωσε στη δεκαετία δύο μεγάλα χιτς, το «Boogie Nights» και το «Always and Forever».
 

Στη συνέχεια, συνεργάστηκε ως συνθέτης, παραγωγός και κιμπορντίστας με δεκάδες μεγάλα ονόματα της μουσικής, όπως οι Anita Baker, George Benson, Herbie Hancock, Aretha Franklin, the Brothers Johnson και η Mariah Carey.
 
Ωστόσο, η συνεργασία που σφράγισε την καριέρα του Temperton ήταν με τον Michael Jackson.
Ο Temperton του χάρισε μεγάλες επιτυχίες στον δίσκο «Off The Wall», όμως η επιτυχία του «Thriller» ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς ο δίσκος παραμένει το απόλυτο best seller όλων των εποχών.
Μάλιστα, λέγεται ότι ο Temperton έγραψε το τραγούδι «Thriller» μέσα σε ταξί, την ώρα που πήγαινε στο στούντιο για την ηχογράφηση του ομώνυμου δίσκου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24