search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:08
MENU CLOSE

Αμερικανοί στρατηγοί προειδοποιούν: Ένας πόλεμος με τη Ρωσία ή την Κίνα θα είναι εξαιρετικά θανατηφόρος και γρήγορος

06.10.2016 11:12
Αμερικανοί στρατηγοί προειδοποιούν: Ένας πόλεμος με τη Ρωσία ή την Κίνα θα είναι εξαιρετικά θανατηφόρος και γρήγορος - Media

 

Κάθε μελλοντικός πόλεμος με τη Ρωσία ή την Κίνα θα είναι «εξαιρετικά θανατηφόρος» και θα παράξει βία που δεν έχουμε ξαναδεί τα τελευταία 60 χρόνια, ανέφεραν Αμερικανοί στρατηγοί.

Η τεχνητή νοημοσύνη και τα νέα οπλικά συστήματα θα επιταχύνουν όποια μελλοντική σύγκρουση, προειδοποίησε ότι Αρχιστράτηγος William Hix.

«Μία συμβατική πολεμική αναμέτρηση στο κοντινό μέλλον θα είναι εξαιρετικά θανατηφόρα και γρήγορη»  είπε σε συζήτηση για το μέλλον του στρατού και πρόσθεσε ότι δεν θα είναι στο χέρι μας το χρονόμετρο.

Ο στρατηγός προειδοποίησε ότι τα τεχνολογικά επιτεύγματα της Ρωσίας και της Κίνας τα τελευταία χρόνια πιέζουν τον Λευκό Οίκο να προετοιμαστεί για «βία σε επίπεδο που ο αμερικανικός στρατός δεν έχει συναντήσει από τον πόλεμο στην Κορέα».

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν υπαρξιακές απειλές από νέα κράτη που λειτουργούν επιθετικά στο θέμα των εξοπλισμών είπε ο Στρατηγός Joseph Anderson, στην ίδια εκδήλωση.

Ο Στρατηγός Mark A Milley είπε στην ίδια εκδήλωση ότι ένας τέτοιος πόλεμος με την Ρωσία είναι σχεδόν εγγυημένος

Την Τρίτη η Ρωσία ξεκίνησε μεγάλη άσκηση αντιμετώπισης πυρηνικής απειλής για να είναι ο πληθυσμός της χώρας προετοιμασμένος από ενδεχόμενη πυρηνική επίθεση από τη Δύση. Στην άσκηση παίρνουν μέρος 200.000 έκτακτο προσωπικό και θα επηρεάσει περισσότερους από 40.000.000 κατοίκους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:07